Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Δεν πάει ο νους σας πώς θα καθαρίσετε το καμένο σας τηγάνι!

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά και θα μας θυμηθείτε!

9 Μαρτίου 2022 10:32
Δεν πάει ο νους σας πώς θα καθαρίσετε το καμένο σας τηγάνι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές ενώ μαγειρεύετε και συγκεκριμένα τηγανίζετε, πατάτες, κρέας ή ψάρι, όταν έρχεται η ώρα του πλυσίματος, σας πιάνει πονοκέφαλος, καθώς υπάρχουν καμένα λίπη πάνω στο σκεύος;

Το κόλπο της γιαγιάς για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από τη κουζίνα μια και καλή

Σίγουρα κάθε φορά που τηγανίζετε! Εμείς όμως σας έχουμε κάθε φορά τη λύση. Έτσι και τώρα θα σας λύσουμε τα χέρια αν ακολουθήσετε την συμβουλή μας.

Αρχικά γεμίζουμε το τηγάνι με νερό. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Περιμένουμε ένα με δύο λεπτά, αδειάζουμε το τηγάνι και το πλένουμε.

καμενο-τηγανι

Μυρίζουν τα τάπερ σας; Με αυτά τα 3 σπιτικά υλικά θα την καταπολεμήσετε

Στα ντουλάπια της κουζίνας κάθε νοικοκυριού, υπάρχουν σίγουρα μερικά τάπερ για φαγητό. Αλλά εκτός από το να είναι πολύ βολικά, τα τάπερ έχουν την ενοχλητική… συνήθεια να απορροφούν τις μυρωδιές από τις τροφές που βάζουμε σε αυτά.

Τα τάπερ απορροφούν μυρωδιές επειδή είναι φτιαγμένα από πορώδες πλαστικό. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να απομακρύνετε αυτές τις οσμές από τα πλαστικά, όταν τα πλένετε, προκειμένου να μην επηρεαστεί η επόμενη τροφή που θα βάλετε σε αυτά;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τσαλακώσει ένα κομμάτι χαρτί, όπως για παράδειγμα μια απόδειξη, ή ένα απόκομμα εφημερίδας και να το τοποθετήστε μέσα στο πλαστικό που μόλις πλύνατε και να το κλείσετε καλά με το καπάκι. Είναι τόσο απλό!

Μόλις θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο τάπερ και πάλι, απλά ανοίξτε το δοχείο πετάξτε το χαρτάκι και βάλτε μέσα ό,τι θέλετε. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα λειτουργεί αυτό το απλό κόλπο!

Αλλά υπάρχει και ακόμα ένα υλικό που… κάνει θαύματα ενάντια στις οσμές οι οποίες απορροφούνται συχνά από τα πλαστικά τάπερ: Το ξύδι. Είναι γνωστό ότι το ξύδι έχει -εκτός από το μαγείρεμα- πολλές χρήσιμες εφαρμογές στην κουζίνα και η εξουδετέρωση των οσμών είναι μία από αυτές. Απλά βάλτε αρκετό ξύδι μέσα στο πλαστικό, που μόλις πλύνατε, κλείστε το με το καπάκι και αφήστε το για μερικά λεπτά. Στην συνέχεια αδειάστε το και πλύντε το ξανά. Οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο σκέτο αλάτι μέσα στο τάπερ που μόλις πλύνατε, να το κλείσετε και να το βάλετε κανονικά στο ντουλάπι σας. Το αλάτι απορροφάει και αυτό με φυσικό τρόπο τις μυρωδιές. Όταν χρειαστείτε και πάλι το πλαστικό δοχείο, απλά αδειάστε το αλάτι και βάλτε μέσα ό,τι άλλη τροφή θέλετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share