Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πλύσιμο σεντονιών: Αυτά είναι τα 4 μεγάλα λάθη που κάνετε

Για αυτό δεν έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα

4 Μαρτίου 2022 08:56
Πλύσιμο σεντονιών: Αυτά είναι τα 4 μεγάλα λάθη που κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξαπλώνετε σε ένα κρεβάτι με φρέσκα σεντόνια που μυρίζουν καθαριότητα. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πράγματα που πρέπει να τηρήσετε αν θέλετε να πλένονται με τον σωστό τρόπο και να διατηρούνται περισσότερο.

Παράλληλα, δείτε πως θα αφαιρέσετε λεκέ αίματος από χαλιά και στρώματα

Τα σεντόνια δεν «φοριούνται» όπως οι μπλούζες και τα τζιν, όμως περνάτε αρκετό χρόνο πάνω τους. Το περισσότερο που πρέπει να τα χρησιμοποιείτε είναι 2 εβδομάδες. Αν μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε 1 μόνο εβδομάδα, τότε ακόμα καλύτερα. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου κατά το πλύσιμό τους στο πλυντήριο είναι να χρησιμοποιείτε το πιο ζεστό νερό που επιτρέπει το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένα (θα πρέπει να κοιτάξετε την ετικέτα). Και, φυσικά, να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη.

  • Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πλύνετε όλα τα βρώμικα σεντόνια της οικογένειας ταυτόχρονα, αλλά αυτό δεν εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα σεντόνια χρειάζονται χώρο ώστε να καθαρίσουν. Τα σημερινά πλυντήρια μπορεί να χωράνε αρκετά σετ σεντονιών, ωστόσο ποτέ μην γεμίζετε το πλυντήριο. Αν το κάνετε το αποτέλεσμα θα είναι να μην καθαρίσουν καλά.

  • Μην χρησιμοποιείτε λάθος πρόγραμμα

Τα σεντόνια δεν χρειάζονται κάποιο «βαρύ» πρόγραμμα πλυντηρίου για να καθαρίσουν. Χρησιμοποιήστε το απλό πρόγραμμα στο οποίο βάζετε τα χρωματιστά ρούχα – θα καθαρίσουν επαρκώς και θα βγουν με λιγότερες ζάρες.

Πλύσιμο σεντονιών: Αυτά είναι τα 4 μεγάλα λάθη που κάνετε

  • Μην τα στεγνώνετε για πολύ ώρα

Μπορεί να χρειάζονται λίγη περισσότερη ώρα στο στεγνωτήριο από τα κανονικά ρούχα, αλλά αν τα αφήσετε πολύ θα μαζέψουν. Καλύτερα να τα βάλετε σε χαμηλή θερμοκρασία και για όσο λιγότερο μπορείτε. Η επιλογή του να τα απλώσετε να στεγνώσουν μόνα τους στον ήλιο παραμένει η καλύτερη λύση.

  • Μην τα στεγνώνετε μαζί με τις πετσέτες

Καλύτερα να βάζετε ξεχωριστά πλυντήρια για τα σεντόνια και τις πετσέτες σας, έτσι ώστε – αν έχετε στεγνωτήριο – να μην στεγνώνουν μαζί. Ο λόγος είναι ότι τα σεντόνια στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα από τις πετσέτες και όπως αναφέραμε πιο πάνω δεν θέλετε να μείνουν περισσότερη ώρα απ όση χρειάζεται στο στεγνωτήριο.

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω είναι σίγουρο πως τα σεντόνια σας θα είναι πεντακάθαρα και θα διατηρηθούν για αρκετό καιρό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share