Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το πιο βρόμικο σημείο στο ψυγείο: Πώς να καθαρίσετε το λάστιχο του χωρίς κόπο

Τέλος σε μούχλα και βρομιές

28 Φεβρουαρίου 2022 11:15
Το πιο βρόμικο σημείο στο ψυγείο: Πώς να καθαρίσετε το λάστιχο του χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάστιχο του ψυγείου είναι ένα ύπουλο σημείο, που μαζεύει αρκετή βρομιά και πολλές φορές μπορεί να βγάλει και μούχλα. Λόγω του ότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι τείνουμε να το αγνοούμε και να μην το καθαρίζουμε.

Η συγκεκριμένη λωρίδα από καουτσούκ που συνδέεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του ψυγείου έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να σφραγίζει και να διατηρεί τον κρύο αέρα στο εσωτερικό και τον ζεστό αέρα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία δείτε τους κανόνες που πρέπει να τηρείτε πάντα στο ψυγείο.

λάστιχο ψυγείο

Έτσι βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ψυγείου και του καταψύκτη. Αν δεν έχει τη σωστή στεγανοποίηση, το ψυγείο σας δεν θα κρυώσει σωστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλής ενέργειας ή ακόμα και σε χαλασμένα τρόφιμα.

Κρατώντας το λάστιχο σε καλή κατάσταση εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Η συνηθισμένη περίοδος καθαρισμού είναι ανά 3 μήνες.

Ξύδι, νερό και σόδα ή

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι νερό και σόδα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι η μια οδοντόβουρτσα αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα τρόφιμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι.

Χλωρίνη και νερό

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι. Στο τέλος είτε τρίψτε το λάστιχο με μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο ή λοσιόν σώματος.

Δείτε το video

Άλειψε βούτυρο στις άκρες του τυριού και το έβαλε στο ψυγείο - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Ποιος δεν αγαπάει το τυρί; Συμπληρώνει τις μακαρονάδες μας, μπαίνει σε τοστ και τορτίγιες, απογειώνει την κλασική τυρόπιτα της μαμάς, και όχι μόνο. Αν είστε κι εσείς cheese lovers, τότε σίγουρα γεμίζετε το ψυγείο σας με τυρί για παν ενδεχόμενο. Μέσα σε λίγες ημέρες, θα δείτε ότι αρχίζει να μουχλιάζει, με αποτέλεσμα να πρέπει να το καταναλώσετε άμεσα.

Τι θα λέγατε αν μοιραζόμασταν μαζί σας το απόλυτο κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες; Πριν από αυτό όμως και σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που σιχαίνονται το τυρί, δείτε εδώ τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας.

Για να μη "στεγνώνει", λοιπόν, το τυρί στις άκρες από τη στιγμή που θα το πρωτοκόψετε βάλτε λίγο βούτυρο στην κομμένη άκρη. Έτσι θα συνεχίσει να είναι ενυδατωμένο και την επόμενο φορά που θα το κόψετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share