Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Το βασικό λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε στο τηγάνι

Δεν είχαμε ιδέα!

25 Φεβρουαρίου 2022 10:17
Το βασικό λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε στο τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο συχνά λάθη των άπειρων μαγείρων ή αυτών που βιάζονται, είναι πως δεν αφήνουν το τηγάνι να κάψει αρκετά πριν βάλουν λάδι και σοτάρουν τα κρεμμύδια ή ό,τι άλλο. Με αποτέλεσμα... τίποτα.

Δείτε επίσης: Γέμισε με ξύδι το καυτό τηγάνι και έλυσε το πρόβλημα κάθε νοικοκυράς

Το λάδι δεν καίει όσο πρέπει και το φαγητό κολλάει στο τηγάνι, δεν σοτάρεται σωστά και μένει χωρίς χρώμα. Ένα ζεστό τηγάνι είναι πολύ σημαντικό για να σοτάρεις τέλεια τα λαχανικά ή να δημιουργήσεις μια τέλεια κρούστα στο κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά.

Οι σεφ προτείνουν: Αν νομίζετε πως το τηγάνι σας έχει κάψει αρκετά, αφήστε το να κάψει 2-3 λεπτά ακόμα. Όταν νομίζετε πως θα πάρει φωτιά, τότε ρίξτε το λάδι και μαγειρέψτε το φαγητό σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

τηγάνι λάθος

Μυρίζει το σπίτι τηγανίλα; Με αυτό το θαυματουργό υλικό θα διώξετε τη μυρωδιά

Μπορεί να μην μαγειρεύετε συχνά στο τηγάνι αλλά το σίγουρο είναι πως όταν το κάνετε δεν μπορείτε να αντέξετε την άσχημη μυρωδιά που κρατάει… ώρες.

Να σας υπενθυμίσουμε το κόλπο που θα σας σώσει όταν ξεχνάτε το τηγάνι στη φωτιά

Είτε, λοιπόν, μαγειρεύετε στο τηγάνι είτε μαγειρεύετε οπουδήποτε αλλού, υπάρχει ένα κόλπο με το οποίο θα διώξετε τις άσχημες μυρωδιές στο λεπτό.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κανέλα και νερό.

Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξτε μέσα κανέλα (μπορείτε να ρίξετε 1-2 στικς κανέλας). Αφήστε το νερό να βράσει για αρκετά λεπτά.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Η κανέλα θα κάνει μόνη της τη δουλειά που πρέπει και η κουζίνα και όλο σας το σπίτι (ειδικά αν κουζίνα και σαλόνι είναι ένας ενιαίος χώρος) θα μοσχομυρίσουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share