Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο λόγος που πρέπει να βάζεις ένα μπολ με ξύδι στο πλυντήριο πιάτων - Θα σου λύσει τα χέρια!

Το γνωρίζατε;

25 Φεβρουαρίου 2022 09:04
Ο λόγος που πρέπει να βάζεις ένα μπολ με ξύδι στο πλυντήριο πιάτων - Θα σου λύσει τα χέρια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύδι είναι ένα υλικό που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και το χρησιμοποιούμε σε άπειρες δουλειές.

Από το φαγητό, μέχρι το καθάρισμα και πολλές άλλες οικιακές εργασίες, εντός και εκτός κουζίνας. Είναι ένα φθηνό καθαριστικό προϊόν, σχεδόν για τα πάντα.

Παράθυρα, μοκέτες, λεκέδες, νιπτήρες, όταν πλυθούν με ξύδι, λάμπουν και αστράφτουν σαν καινούρια.

Μια άλλη χρήση του που δεν γνωρίζαμε, είναι μέσα στο πλυντήριο πιάτων! Κι όμως, λίγο λευκό ξύδι μπορεί να κάνει τα πιάτα να λάμπουν.

 ξύδι στο πλυντήριο πιάτων

Πολλές φορές, αφού ανοίξουμε το πλυντήριο βλέπουμε τα πιάτα μας να μην έχουν καθαρίσει τελείως, και να έχουν λεκέδες ή στίγματα από τροφές. Τότε πρέπει να τα τρίψουμε πάλι ή να τα ξαναπλύνουμε στο πλυντήριο.

Υπάρχει όμως λύση! Το ξύδι είναι εδώ για να σώσει άλλη μία φορά την κατάσταση.
Βάλε σε ένα μπολάκι λίγο ξύδι και τοποθέτησέ το στο πάνω ράφι του πλυντηρίου.

Γέμισέ το κανονικά με όλα τα πιάτα και βάλε σε λειτουργία το πλυντήριο.
Το ξύδι θα λιώσει τους επίμονους λεκέδες και τα λίπη των τροφών από τα πιάτα και θα τα κάνει πεντακάθαρα.

Φυσικά, μπορείς να το κάνεις αυτό και χωρίς τα πιάτα, για να πλύνεις και να καθαρίσεις την ίδια την συσκευή.

Ήξερες ότι το πλυντήριο πιάτων δεν πλένει μόνο πιάτα;

Πλυντήριο πιάτων: Μπορεί να ξέρεις τις βασικές του λειτουργίες, δηλαδή πως πλένει πιάτα και ποτήρια, πιρούνια και κουτάλια και λοιπά κουζινικά αλλά αυτό που θα μάθεις παρακάτω πραγματικά θα σε κάνει να τρελαθείς από τη χαρά σου γιατί μόλις βρήκες λύσεις για πέντε προβλήματα που σε βασανίζανε καιρό.

Δείτε επίσης: Το οικολογικό κόλπο με 2 υλικά για να μοσχοβολά πάντα το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να πλύνει και να καθαρίσει ακόμη πολλά πράγματα που μέχρι τώρα δεν το είχες φανταστεί ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα. Κι όμως είναι αλήθεια, μπορεί να το κάνει πολύ καλύτερα από εσένα. Αλλά ποια είναι ακριβώς αυτά τα πράγματα που κάνει; Είναι πράγματα καθημερινά και κάπως δεν περνάνε από το μυαλό σου με τίποτα.

Καθαρίστε τα πάνινα παπούτσια σας

Τα παπούτσια είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα βάζαμε στο πλυντήριο πιάτων, εδώ στην Ελλάδα. Ωστόσο φαίνεται πως σε άλλες χώρες δεν είναι και τόσο παράξενο. Βέβαια το άρθρο της Telegraph συμβουλεύει μετά την πλύση των παπουτσιών να κάνετε και μια πλύση χωρίς τίποτα μέσα στο πλυντήριο.

Γυαλίστε τα… τάσια σας

Ναι καλά διαβάσατε! Μπορείτε να καθαρίσετε τα τάσια του αυτοκινήτου σας μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Βάλτε τα μέσα μαζί με ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι και θα γυαλίσουν. Αν έχετε ειδική τσάντα σαν δίχτυ ακόμα καλύτερα να τα βάλετε εκεί πρώτα και μετά στο πλυντήριο.

Μαγειρέψτε λαχανικά

Μια εναλλακτική χρήση μαγειρέματος, χωρίς βέβαια καθαριστικό. Το δημοσίευμα προτείνει να δοκιμάσετε να κάνετε… λαχανικά όπως μπρόκολο ή καρότα στον ατμό αφού βέβαια τα βάλετε μέσα σε αεροστεγή μπολ. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις πατάτες.

Μαγειρέψτε… σολομό

Και αφού «μαγειρέψετε» τα λαχανικά γιατί να μην το κάνετε και με τα ψάρια, αναρωτιέται ο συντάκτης της Telegraph. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τυλίξει καλά το ψάρι σας στο αλουμινόχαρτο και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, αν ο φούρνος σας δεν χωράει μερίδες για πολλά άτομα.

Καθαρίστε τις οδοντόβουρτσές σας

Είναι καλό να καθαρίζετε κατά καιρούς τις οδοντόβουρτσές σας πριν τις αντικαταστήσετε με καινούριες. Το να τις βάλετε στο πλυντήριο πιάτων κάνει το έργο του καθαρισμού πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι φανταζόσασταν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share