Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το απόλυτο μυστικό: Πως να καθαρίσεις σκόρδο και να μην βρωμάνε τα χέρια σου

Θα το λατρέψεις!

24 Φεβρουαρίου 2022 13:59
Το απόλυτο μυστικό: Πως να καθαρίσεις σκόρδο και να μην βρωμάνε τα χέρια σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο, είναι ένα από τα υλικά για μαγείρεμα που ποτέ δεν λείπει από την κουζίνα μας, καθώς η προσθήκη του είναι απαραίτητη σε πολλά φαγητά.

Παράλληλα, ανακάλυψε τι οφέλη μπορεί να έχεις αν βάλεις ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σου.

Ωστόσο, το καθάρισμα του σκόρδου αφήνει στα χέρια μας μία δυσάρεστη μυρωδιά. Δεν θα ήταν ωραίο να καθαρίζουμε τα σκόρδα χωρίς καν να τα ακουμπάμε; Κι΄ όμως γίνεται!

Η γνωστή σε όλους σεφ, Martha Stewart, έχει το απόλυτο μυστικό για να καθαρίζουμε σκόρδο χωρίς καν να το ακουμπάμε! Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις κάποιο ειδικό εργαλείο, ούτε είσαι γνώστης κάποιας πολύπλοκης τεχνικής. Κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή The Today Show, η Martha αποκάλυψε πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο μεταλλικά μπολ!

Ρίξε μεριές σκελίδες σε ένα από τα μπολ και ύστερα τοποθέτησε το άλλο μπολ από πάνω. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε όλη σου τη δύναμη για να τα κουνήσει μπρος πίσω. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δεις ότι το σκόρδο θα έχει καθαριστεί τέλεια! Κάπου εδώ να σού πούμε ότι το ίδιο ακριβώς μπορείς να πετύχεις και αν βάλεις το σκόρδο μέσα σε ένα βάζο με καπάκι ή σε ένα σέικερ και το χτυπήσεις καλά.

Αυτός είναι ο δαιμόνιος τρόπος για να φύγει η σκορδίλα από τα χέρια

Είναι ένα μυστικό που ξέρουν καλά οι σεφ, δεν χρειάζεται όμως να παραμένει κλεισμένο μόνο στις επαγγελματικές κουζίνες. Για να φύγει λοιπόν η δυσάρεστη οσμή του σκόρδου από τα χέρια, τρίψτε απλώς τα χέρια σε μια επιφάνεια από ανοξείδωτο ατσάλι.

Όπως ο νεροχύτης ή η βρύση. Ούτε χυμό λεμονιού, ούτε ξύδι, ούτε οδοντόκρεμα χρειάζεται. Λίγο ανοξείδωτο ατσάλι και καλό ξέπλυμα με κρύο νερό (τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα) και η μυρωδιά είναι παρελθόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Δείτε επίσης: Κόλλησε ένα κομμάτι σκόρδου στο δέρμα σου και δες τι εκπληκτικό θα συμβεί!

σκορδίλα

Το σκόρδο περιέχει μόρια με θείο (σουλφοξείδια αμινοξέων), τα οποία μεταφέρονται στα χέρια μας. Το πλύσιμο με νερό οξύνει μάλιστα τη μυρωδιά, καθώς το θείο μετατρέπεται σε θειικό οξύ.

Όταν πιάνουμε το ανοξείδωτο ατσάλι, οι θειικές αυτές ενώσεις μεταφέρονται στη μεταλλική επιφάνεια, καθώς τα μόρια του ανοξείδωτου ατσαλιού δεσμεύουν τα μόρια του θείου. Με τον ίδιο τρόπο απαλλασσόμαστε και από μυρωδιές ψαριού και κρεμμυδιού.

Την επιστημονική εξήγηση μάς δίνει η καθηγήτρια χημείας του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Anne Marie Helmenstine. Το κόλπο είναι μάλιστα τόσο γνωστό που θα βρεις στην αγορά ακόμα και «σαπούνια ανοξείδωτου ατσαλιού», κομμάτια από ανοξείδωτο ατσάλι δηλαδή σε σχήμα σαπουνιού για εύκολο τρίψιμο των χεριών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share