Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Βρόμικο ψυγείο: Διώξτε τους λεκέδες, τα σημάδια και τις άσχημες μυρωδιές μόνο με 3 υλικά

Δεν είχαμε ιδέα!

22 Φεβρουαρίου 2022 13:12
Βρόμικο ψυγείο: Διώξτε τους λεκέδες, τα σημάδια και τις άσχημες μυρωδιές μόνο με 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψυγείο είναι από την πιο χρήσιμη συσκευή μέσα στο σπίτι. Εκεί διατηρούμε τα τρόφιμα και φυσικά την χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως το ψυγείο συχνά λερώνεται με λεκέδες και σημάδια ενώ οι δυσάρεστες μυρωδιές δεν λείπουν.

Όλο και κάποιος χυμός θα χυθεί, όλο και κάποιο φαγητό θα χαλάσει ή κάποιο υλικό του θα μυρίσει λίγο πιο έντονα. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε το ψυγείο σας πιο καθαρό από ποτέ και να διώξετε μία για πάντα τις άσχημες μυρωδιές μπορείτε να το καταφέρετε με μόλις 3 υλικά.

Με την ευκαιρία δείτε ποιο είναι το πιο βρόμικο σημείο του ψυγείου.

Πώς να καθαρίσετε τα συρτάρια και τις σχάρες στο ψυγείο

Αρχικά βάλτε τον θερμοστάτη στο μηδέν και βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα. Στην συνέχεια αφαιρέσετε τις διαχωριστικές σχάρες και τα συρτάκια. Πλύντε με άφθονη σαπουνάδα που θα φτιάξετε με νερό και απορρυπαντικό ή με νερό και μαγειρική σόδα. Τα ξεπλένετε με μία καθαρή πετσέτα. Έτοιμα!

βρόμικο ψυγείο καθάρισμα

Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου προτιμήσετε το ζεστό νερό που θα το αναμείξετε με λευκό ξύδι ή με πράσινο σαπούνι. Μία καλή αναλογία θα ήταν ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι διαλυμένο μέσα σε 4 περίπου λίτρα ζεστό νερό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μαγειρική σόδα την οποία θα την αναμείξετε με ζεστό νερό. Γι’ αυτό το μείγμα θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό. Αφού φτιάξετε το μείγμα καθαρίστε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι το οποίο θα το έχετε βουτήξει στο μείγμα.

Αφού καθαρίσετε καλά με το μείγμα το εσωτερικό σκουπίζετε το εσωτερικό του ψυγείου με βέτεξ ή καθαρή πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο θα πείτε αντίο στις άσχημες μυρωδιές. Αν οι μυρωδιές επιμένουν τότε δοκιμάστε να καθαρίσετε το ψυγείο με ζεστό νερό και λεμόνι.

Καθαρίστε τα λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου

Και τα λάστιχα του ψυγείου βρωμίζουν και μάλιστα συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό μπορείτε να πάρετε μία οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε ένα μείγμα που θα έχετε φτιάξει με μαγειρική σόδα και νερό. Με λίγη υπομονή η βρωμιά θα εξαφανιστεί από τα λάστιχα του ψυγείου.

Καθαρίστε το εξωτερικό μέρος του ψυγείου

Για να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορείτε να φτιάξετε μία σαπουνάδα από νερό και κοινό απορρυπαντικό πιάτων ή πράσινο σαπούνι. Τρίβετε χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι που το έχετε βουτήξει στο μείγμα. Αφού αφαιρέσετε τους λεκέδες σκουπίζετε το ψυγείο με μία καθαρή πετσέτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share