Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Το μυστικό της νοικοκυράς για κεραμική εστία που αστράφτει από καθαριότητα

Αλάνθαστο κόλπο!

19 Φεβρουαρίου 2022 17:16
Το μυστικό της νοικοκυράς για κεραμική εστία που αστράφτει από καθαριότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική είναι κάτι πολύ όμορφο αλλά είναι και χρονοβόρο. Ακόμα πιο χρονοβόρο είναι το καθάρισμα της κουζίνας που επέρχεται την μαγειρική. Υπάρχουνε όμως κάποια κόλπα τα όποια θα σας βοηθήσουν για να καθαρίσετε την κεραμική εστία σας, όπως το παραδοσιακό κόλπο της νοικοκυράς με τη πετσέτα.

Παράλληλα, δείτε το ευφυέστατο κόλπο με το ποτήρι για να καθαρίσετε ένα βραστό αυγό (video)

Σκουπίστε την επιφάνεια του φούρνου σας με ξύδι. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σόδας φαγητού σε ολόκληρη την επιφάνεια και βάλτε πάνω της μια πετσέτα σε ζεστό νερό και αφήστε την για 15 λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τους λεκέδες στην κουζίνα. Βγάλτε την και τρίβετε τον λεκέ με ένα σφουγγάρι.

Το μυστικό της νοικοκυράς για κεραμική εστία που αστράφτει από καθαριότητα

Το μεγάλο λάθος που κάνετε και οι πετσέτες σας είναι σκληρές

Όλοι αγαπούν και θέλουν να έχουν απαλές πετσέτες στο απίτι τους. Τι γίνεται, όμως, όταν μετά από μερικές πλύσεις οι πετσέτες σας γίνονται σκληρές και χάνουν την απαλότητά τους; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τις μαλακώσετε (αν βέβαια αυτό είναι εφικτό).

Παράλληλα, δείτε το μυστικό των γιαγιάδων για να μοσχομυρίζουν οι πετσέτες

Μην χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες μαλακτικού για να πλένετε τις πετσέτες σας. Το μαλακτικό μπορεί να κάνει ακόμα πιο σκληρές τις ήδη σκληρές πετσέτες.

Η ιδανική θερμοκρασία για να πλένετε τις πετσέτες σας είναι οι 30 με 40 βαθμοί Κελσίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες σκληραίνουν τις πετσέτες.

Αν, μάλιστα, προσθέσετε και 1 φλ. λευκό ξίδι μέσα στο πλυντήριο μπορεί να δείτε τις πετσέτες σας να γίνονται πολύ πιο απαλές. Αυτό οφείλεται στο ότι το ξίδι βοηθάει να φύγει το επιπλέον απορρυπαντικό που μπορεί να έχει μείνει πάνω στις πετσέτες και να τις σκληραίνει.

πετσέτες

  • Το ιδανικότερο είναι να πλένετε τις πετσέτες μόνες τους και όχι μαζί με άλλα ρούχα.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνη για να τις πλένετε καθώς αυτή καταστρέφει τις ίνες τους.
  • Μην παραγεμίζετε το πλυντήριό σας κάθε φορά που κάνετε μια πλύση.
  • Αφήνετε τις πετσέτες σας να στεγνώνουν φυσικά στον ήλιο αλλά μην τις ξεχνάτε πάνω στην απλώστρα με τις μέρες. Με το που στεγνώνουν φροντίζετε να τις μαζεύετε.
  • Το πιο σημαντικό, όμως, από όλα που πρέπει να προσέχετε για να έχετε πάντα απαλές πετσέτες είναι η ποιότητά τους. Φροντίζετε να αγοράζετε πετσέτες πολύ καλής ποιότητας, όσο καλύτερης αντέχει η τσέπη σας. Όσο πιο ακριβή είναι μια πετσέτα τόσο πιο απαλά θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

Επομένως, αν οι πετσέτες σας δεν είναι καλής ποιότητας και τις έχετε αγοράσει πολύ φτηνά τότε θα σας δυσαρεστήσουμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επανέλθουν ποτέ και δεν θα μαλακώσουν ποτέ ξανά. Από τη στιγμή που θα σκληρήνουν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τις κάνετε πιο απαλές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share