Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Αυτή είναι η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου

Τι λένε ειδικοί;

19 Φεβρουαρίου 2022 12:57
Μεγάλη προσοχή: Αυτή είναι η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιον λόγο να πλένουν συχνά τις πετσέτες τους αφού όταν τις χρησιμοποιούν είναι καθαροί και έτσι τις βάζουν στο πλυντήριο μετά από 5 με 8 χρήσεις. Ωστόσο, το ισχύει στην πραγματικότητα; Κάθε πότε θα πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας για να είναι όντως καθαρές.

Παράλληλα, ανακαλύψτε το μεγάλο λάθος που κάνετε και οι πετσέτες σας είναι σκληρές.

Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Dr. Gerba: «Μετά από δύο μέρες, αν σκουπίσεις το πρόσωπό σου με την ίδια πετσέτα, δέχεσαι περισσότερη E. Coli στο πρόσωπο παρά από την τουαλέτα».

Ενώ, όπως αναφέρει ο μικροβιολόγος Philip Tierno: «Μπορεί να μην αρρωστήσεις αν χρησιμοποιήσεις την ίδια πετσέτα για μέρες. Αλλά θα φόραγες ένα βρώμικο εσώρουχο μετά το μπάνιο σου; Είναι κάτι παρόμοιο».

Μεγάλη προσοχή: Αυτή είναι η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου

Πόσο συχνά να πλένουμε τις πετσέτες μας;

Ο κύριος λόγος που πρέπει οι πετσέτες να πλένονται τακτικά είναι γιατί δημιουργούν ένα υγρό, ζεστό, πορώδες περιβάλλον, ιδανικό έδαφος για να αναπτυχθούν βακτήρια.

Και οι δύο γιατροί προτείνουν να πλένουμε τις πετσέτες μας κάθε 2-3 μέρες. Το American Cleaning Institute αφήνει κάποια περιθώρια και αναφέρει ότι είναι καλό να τις πλένουμε μετά από 3-4 κανονικές χρήσεις και ότι πρέπει να είναι εντελώς στεγνές πριν τις ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Ακόμη, συμβουλεύει ότι αν οι πετσέτες έχουν σωματικά υγρά (ιδρώτας, αίμα κτλ), πρέπει να πλένονται αμέσως.

Όταν έρθει η ώρα να τις βάλεις στο πλυντήριο, χρησιμοποίησε πολύ ζεστό νερό και στέγνωσε τες εντελώς πριν τη χρήση τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share