Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Έτσι καθαρίζουμε το σπίτι μας εν μέσω κορωνοϊού

Δώστε βάση!

18 Φεβρουαρίου 2022 15:52
Μεγάλη προσοχή: Έτσι καθαρίζουμε το σπίτι μας εν μέσω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον σωστό τρόπο για να καθαρίζουμε το σπίτι την εποχή του κορωνοϊού εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής λέκτορας Υγιεινής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος.

Ο κ. Ντελέζος ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Δείτε επίσης: Εύκολα και γρήγορα: Πώς να καθαρίσετε τη γεμάτη από λίπος πόρτα του φούρνου σας

Να μην ακουμπάμε κλειδιά και μάσκα σε επιφάνειες του σπιτιού και να απολυμαίνουμε καλά τα χέρια μας όταν μπαίνουμε στο σπίτι.

Ιδιαίτερα βοηθητικό για την μη εξάπλωση του ιού είναι ο αερισμός του σπιτιού ο οποίος μπορεί να μας προστατέψει ακόμα και αν κάποιος μολυσμένος εισέλθει.

Το αγνοούσαμε όλοι: Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ με ξύδι

Το ξύδι αποτελεί πολύ συχνά μια γρήγορη και οικονομική λύση για να καθαρίσουμε διάφορα αντικείμενα του σπιτιού. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το παρακάνουμε γιατί πολλές φορές αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να καταστρέψουμε αντί να καθαρίσουμε αυτό που θέλουμε.

Δείτε επίσης: Το αποκάλυψε η γιαγιά Διώνη: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις το πουρί από την λεκάνη της τουαλέτας

Δείτε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα με πράγματα στα οποία δεν πρέπει να βάζουμε ξύδι…

Ξύλινα πατώματα

Όχι απλά δεν τα γυαλίζει, αλλά το ξύδι στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού μπορεί να διαβρώσει το βερνίκι που εφαρμόζεται πάνω του προκειμένου να το προστατεύσει από τυχόν φθορές. Το αποτέλεσμα είναι να το κάνει να φαίνεται θαμπό και βρώμικο.

καθάρισμα σπιτιού κορωνοιός

Μαχαίρια

Μην χρησιμοποιείτε το «όξινο» ξύδι για να καθαρίσετε τα μαχαίρια σας, ειδικά αν αυτά με τα οποία έχετε εξοπλίσει την κουζίνα σας είναι φτιαγμένα από ανθρακοχάλυβα. Το ιδανικό είναι να τα πλένετε με απορρυπαντικό για τα πιάτα και να τα ξεβγάζετε με άφθονο νερό.

Πάγκοι από μάρμαρο

Οι μαρμάρινοι πάγκοι είναι άλλη μια επιφάνεια που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την όξινη σύνθεση του ξιδιού. Εφαρμόζοντας ξύδι σε μια τέτοια επιφάνεια χάνεται άμεσα η φυσική λάμψη της.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share