Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βούτυρο: Δείτε πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός από την κουζίνα

Το γνωρίζατε;

16 Φεβρουαρίου 2022 11:35
Βούτυρο: Δείτε πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός από την κουζίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βούτυρο είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που δεν λείπει από την κουζίνας μας. Το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, μπορεί ωστόσο να δώσει λύσεις και σε άλλα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας.

Δείτε επίσης: Απίθανος τρόπος για να ξεπαγώσει το βούτυρο σε 10 λεπτά!

Ποιες είναι οι χρήσεις του βουτύρου που πιθανά αγνοούσατε μέχρι σήμερα;

Χρησιμοποιήστε το στις πόρτες που τρίζουν

Τρίζει η πόρτα σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού; Απλώστε λίγο βούτυρο στους μεντεσέδες και τρίψτε ελαφρά. Αφού το βούτυρο απορροφηθεί, σκουπίστε το σημείο με ένα καθαρό πανί και η πόρτα δεν θα τρίζει πια.

Εξαφανίστε τις μελανιές

Εάν έχετε καρούμπαλο ή μία μελανιά στα πόδια, τα χέρια ή οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας, απλά αλείψτε λίγο βούτυρο και κάντε απαλό μασάζ. Η σύσταση του βουτύρου είναι τέτοια που θα επιταχύνει την επούλωση του χτυπήματος.

βούτυρο κουζίνα

Χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε την κόλλα από τα χέρια σας

Την επόμενη φορά που θα έχετε κόλλα στα χέρια σας και δεν θα μπορείτε να την βγάλετε με τίποτα, θυμηθείτε να βάλετε λίγο βούτυρο και να τρίψετε τα χέρια σας μεταξύ τους

Προστατεύστε το τυρί από τη μούχλα

Το τυρί μουχλιάζει πολύ εύκολα, υπάρχει όμως ένα tips για να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας όσο το έχετε τυλιγμένο στο ψυγείο. Όταν κόψετε ένα κομμάτι από τυρί, απλώς αλείψτε στο σημείο εκείνο λίγο βούτυρο.

Χρησιμοποιήστε το αντί για κρέμα ξυρίσματος

Το βούτυρο ενυδατώνει την επιδερμίδα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αντικατάστατο για ενυδατικές ή ξυριστικές κρέμες.

Αφαιρέστε το δαχτυλίδι που σφήνωσε στο δάχτυλό σας στο λεπτό

Εάν έχουν πρηστεί τα χέρια σας και το δαχτυλίδι έχει σφηνώσει στο δάχτυλό σας, δοκιμάστε να βάλετε στην περιοχή λίγο βούτυρο. Το βούτυρο θα το βοηθήσει να γλιστρήσει και να βγει πιο εύκολα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share