Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λεκέδες μούχλας στις κουρτίνες του μπάνιου; Με αυτά τα 2 υλικά θα τους αφαιρέσετε

Απλά και οικονομικά

14 Φεβρουαρίου 2022 12:17
Λεκέδες μούχλας στις κουρτίνες του μπάνιου; Με αυτά τα 2 υλικά θα τους αφαιρέσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μυστικό για να διατηρείτε τις κουρτίνες του μπάνιου σας καθαρές, χωρίς να συσσωρεύουν πολλή βρωμιά και λεκέδες μούχλας είναι να τις πλένετε τακτικά με φυσικά προϊόντα.

Παράλληλα, δείτε πως θα αφαιρέσετε λεκέ από ρούχο με μαγειρική σόδα

Οι κουρτίνες του μπάνιου σας είναι μεταξύ εκείνων των πραγμάτων που πρέπει να καθαρίζονται σε τακτική βάση προκειμένου το μπάνιο σας να διατηρείται σε υγιεινή κατάσταση.

Επειδή είναι διαρκώς εκτεθειμένες σε υγρό και μερικές φορές σε ελάχιστα αεριζόμενο περιβάλλον, είναι φυσιολογικό να αρχίσουν να εμφανίζονται αυτοί οι ενοχλητικοί λεκέδες μούχλας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι η μούχλα απλώς αλλοιώνει την εμφάνισή τους αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και να παράγει μόρια που επηρεάζουν την υγεία του αναπνευστικού σας συστήματος.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εξαλείψετε αποτελεσματικά τη μούχλα με μερικά κόλπα και υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας, όπως το γάλα και το αλάτι.

γάλα και αλάτι

Γάλα με αλάτι

Ο συνδυασμός γάλακτος με αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση των κουρτινών ή για τα πατάκια του μπάνιου.

  • Υλικά
  • 2 κούπες κρύο γάλα (500 ml)
  • 2 κούπες νερό (500 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι (15 γραμμάρια)

Τι πρέπει να κάνετε;

Προσθέτετε το γάλα σε ένα μπολ και το αναμειγνύετε στο νερό με το αλάτι. Το αδειάζετε πάνω στις κουρτίνες σας και τις τρίβετε με μια βούρτσα. Αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα με ζεστό νερό και επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε δυο εβδομάδες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share