Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λερωμένοι τοίχοι: Πώς θα τους καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά;

Το γνωρίζατε;

13 Φεβρουαρίου 2022 14:40
Λερωμένοι τοίχοι: Πώς θα τους καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα το καθάρισμα των τοίχων δεν είναι προτεραιότητα στις δουλειές του σπιτιού. Είναι μία πολυτέλεια μιας και κανείς δεν έχει τόσο χρόνο κάθε μέρα.

Δείτε επίσης: Μην αγχώνεσαι: Έτσι θα διώξεις αποτελεσματικά τη μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού σου!

Mερικές φορές όμως μπορεί να γίνει προτεραιότητα αν κάτι συμβεί στο σπίτι όπως ένα ξέφρενο πάρτι ή μία μεγάλη ζημιά με λεκέ.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνεται (θα σου μιλήσω και για τη συχνότητα) και μία διαδικασία που μπορεί να φαίνεται βουνό, αλλά είναι απλή και θα κάνει τον χώρο σου να λάμπει. Φυσικά υπάρχουν τα βήματα για να καθαρίσεις σωστά έναν λερωμένο τοίχο και να τον κάνεις να δείχνει σαν φρεσκοβαμμένος.

Η εύκολη διαδικασία για το καθάρισμα του τοίχου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις να καθαρίζεις τον λερωμένο τοίχο είναι να ξεσκονίσεις την επιφάνεια. Αν δεν το κάνεις, θα μεταφέρεις την βρωμιά και τη σκόνη ακόμα και σε σημεία που δεν είναι λερωμένα. Μπορείς να το κάνεις με ένα καθαρό υφασμάτινο πανί και με μία επίπεδη καθαρή και στεγνή σφουγγαρίστρα σε σημεία που δεν φτάνεις.

Πριν αρχίσεις να σαπουνίζεις τον τοίχο βεβαιώσου ότι το πάτωμα του σπιτιού σου δεν θα γεμίσει νερά –και θα βγάλεις κι άλλες δουλειές. Για αυτό θα χρειαστείς ένα στεγνό ύφασμα ή έναν μουσαμά που θα απλώσεις πάνω στο πάτωμα μπροστά από το σημείο που πρόκειται να καθαρίσεις.

Γέμισε 2 λεκανάκια με νερό. Στο ένα ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι ανά 4 φλιτζάνια νερό. Χρησιμοποίησε το ένα από τα μαλακά σφουγγάρια και σαπούνισε τον τοίχο. Μόλις έχεις σαπουνίσει την επιφάνεια που θες και αφού περιμένεις για 5 λεπτά, χρησιμοποίησε το καθαρό σφουγγάρι και το λεκανάκι με το σκέτο νερό για να απομακρύνεις τη σαπουνάδα (αν το νερό λερώνεται τότε φρόντισε να το αλλάζεις). Τέλος σκούπισε με μία στεγνή πετσέτα.

Αν ο τοίχος σου είναι περισσότερο λερωμένος για να καθαρίσει απλά με νερό και ήπιο σαπούνι, τότε δοκίμασε το ξίδι ή τη σόδα. Ρίξε σε μία λεκάνη με ζεστό νερό μία κούπα ξίδι και τρίψε απαλά τον λεκέ με ένα καθαρό και μαλακό σφουγγάρι. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω –ούτε να ξεπλύνεις.

Ένα πολύ σημαντικό (και τελευταίο) βήμα είναι να ανοίξεις τις μπαλκονόπορτες και να αφήσεις τον χώρο σου να αεριστεί πολύ καλά. Και μόλις έχει πια στεγνώσει εντελώς βάλε πίσω ότι αντικείμενα αφαίρεσες για να τον καθαρίσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share