Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πήρε μια ντουζίνα πλαστικά πιρούνια και τα κάρφωσε στον κήπο της για έναν πανέξυπνο λόγο!

Απίστευτο!

11 Φεβρουαρίου 2022 10:58
Πήρε μια ντουζίνα πλαστικά πιρούνια και τα κάρφωσε στον κήπο της για έναν πανέξυπνο λόγο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας κήπος στην πίσω αυλή, προσθέτει χαρακτήρα και ομορφιά σε κάθε σπίτι. Μπορείτε να φυτέψετε διάφορα φρούτα και λαχανικά στον κήπο σας, τα οποία ύστερα από δική σας δουλεία μπορείτε να απολαύσετε. Η κηπουρική, μπορεί ακόμα και να ανακουφίσει από το στρες.

Δείτε επίσης: Έριξε κανέλα σε κάθε φυτό του κήπου της - Μόλις δείτε γιατί θα «τρέξετε» να το κάνετε και εσείς

Υπάρχουν άνθρωποι που τρελαίνονται για την κηπουρική και άλλοι που δεν γνωρίζουν και πολλά, όμως θέλουν να έχουν έναν κήπο στην αυλή τους.

Μάλιστα αρκετοί χρησιμοποιούν πλαστικά πιρούνια για να οχυρώσουν τον κήπο τους ανέξοδα.

Αν ταυτίζεστε με την τελευταία κατηγορία και διστάζετε να ασχοληθείτε με την κηπουρική από φόβο μήπως τα φυτά σας δεν μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά, δείτε στο παρακάτω βίντεο κόλπα που θα σας σώσουν!

Φτιάξτε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας εύκολα και γρήγορα!

Αν δεν έχετε αυλή και σας αρέσουν τα λουλούδια ή ακόμη αν θέλετε να φυτέψετε τα δικά σας λαχανικά στο σπίτι σας ,μπορείτε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτείτε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας. Και μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και το φυτό που διώχνει μακρυά την γλωσσοφαγιά και το έχετε σπίτι σας!

Μια καινούργια μόδα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ πρακτική, ένας μικρός χώρος που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τοποθετώντας τα δικά σας λουλούδια και δέντρα.

Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία ,το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να καταφέρετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρό κήπο.

κήπος αυλή

1. Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ελέγξετε τις συνθήκες που επικρατούν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Αν
υπάρχουν έντονοι άνεμοι καλό θα είναι να κλείσετε λίγο τον χώρο ώστε ο αέρας να μην επηρεάζει αρνητικά τα φυτά σας…

2. Διαλέξτε εργαλεία και υλικά. Δεν θα σας χρειαστούν μεγάλα εργαλεία για αυτή τη διαδικασία. Προσέξτε τα φυτοδοχεία σας να έχουν τρύπες ώστε να αποβάλλεται το περιττό νερό, πιο πρακτικό βέβαια θα ήταν η τοποθέτηση πλαστικών φύλων που να οδηγούν στις υδρορροές. Το χώμα που θα επιλέξετε κατά προτίμηση να είναι κοπριά.
3. Η τοποθέτηση φυτών είναι σημαντική. Τα φυτά πρέπει να τοποθετηθούν στις σωστές θέσεις. Το κάθε φυτό έχει και τις δικές του ανάγκες, άλλα χρειάζονται περισσότερο ήλιο και άλλα λιγότερο, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να τα ποτίζετε. Για αυτό θα ήταν καλό να ενημερωθείτε κατάλληλα για τα φυτά που θέλετε να φυτέψετε στον κήπο σας.

4.Τέλος, η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι απλή. Ξεκινάτε να σπέρνετε και να ρίχνετε τα σποράκια, σκεπάζετε με χώμα πολύ απαλά και περιμένετε περίπου 15 μέρες. Μερικά οπωροκηπευτικά που μπορείτε να φυτέψετε είναι άνηθος, μαϊντανό, σέλινο, φασολάκια, ντομάτες, αγγούρια, κολοκυθιές, μαρούλια και πιπεριές. Προσοχή το κάθε φυτό θέλει την δίκη του εποχή για να το φυτέψετε...

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share