Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Περιστέρια στο μπαλκόνι; 5+1 έξυπνοι τρόποι για να τα απομακρύνετε

Δώστε βάση!

10 Φεβρουαρίου 2022 12:10
Περιστέρια στο μπαλκόνι; 5+1 έξυπνοι τρόποι για να τα απομακρύνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετά συχνά, ειδικά όταν ο καιρός «ανοίγει», τα περιστέρια έρχονται στο μπαλκόνι μας και γίνονται θαμώνες, για να προστατευτούν. Ωστόσο, καθώς παραμένουν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας αφήνουν κάποια «δωράκια».

Πάμε λοιπόν να δούμε με ποιους τρόπους θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα πουλιά στο μπαλκόνι αλλά και την ταράτσα μας.

Δείτε επίσης: Στοπ στους λεκέδες: Πώς να καθαρίσεις τη βεράντα σου από τα σημάδια της γλάστρας!

περιστέρια μπαλκόνι

Χρησιμοποιήστε παλαιά CD

Ναι, το γνωρίζουμε πως είναι πιο συνηθισμένη λύση για πολλούς από εμάς. Είναι όμως αποτελεσματική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε αυτά τα CD μαζί και να τα κρεμάσετε σε ορατό μέρος. Με την αντανάκλαση που κάνουν τα CD διώχνουν τα πουλιά διότι με το φως του ήλιου ενοχλούνται.

Ψεύτικα πουλιά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρυνθούν τα περιστέρια είναι να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα πουλιά. Δεν είναι πολύ ακριβά και κρατούν τα πουλιά μακριά, επειδή τα εμποδίζουν να περπατούν στην επιφάνεια.

Νερό

Η τελευταία μέθοδος για την οποία θα μιλήσουμε για να απομακρύνουμε τα πουλιά είναι να εγκαταστήσουμε ένα σιντριβάνι ή να δημιουργήσουμε μια κατασκευή για να ψεκάζουμε περιοδικά νερό. Το νερό θα τους τρομάξει, γιατί δεν τους αρέσει καθόλου το νερό.

Ασημένια αντικείμενα

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πάρα πολλά CD στο σπίτι! Χρησιμοποιήστε άλλα αντικείμενα που αντανακλούν και δημιουργούν παραπάνω φως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σκεύη ή ακόμα και ασημένια μπαλόνια. Ο στόχος είναι να παραχθεί ένα έντονο φως που δεν αρέσει στα πουλιά.

Πλαστικές κουκουβάγιες και κοράκια

Γνωρίζατε ότι τα περιστέρια κυρίως φοβούνται κουκουβάγιες και κοράκια; Αγοράστε ένα παιχνίδι από πλαστικό με τη μορφή κουκουβάγιας ή κορακιού.

Ορισμένα μοντέλα παιχνιδιών πουλιών μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι τους με τον άνεμο, τα μάτια τους να αντανακλούν και να λάμπουν ή να κάνουν έναν ήχο σαν πραγματικό πουλί!

Μπαχαρικά

Σε κανένα πουλί δεν αρέσουν τα πικάντικα πράγματα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρύνετε λοιπόν τα πουλιά είναι να ψεκάσετε ένα πικάντικο υγρό στις γωνίες της ταράτσας ή του μπαλκονιού σας. Κάνοντας αυτό, δεν τους δηλητηριάζετε και μόλις μυρίσουν το μπαχαρικό, δεν πλησιάζουν πλέον στο σπίτι σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share