Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

Δώστε βάση!

9 Φεβρουαρίου 2022 12:18
9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φυτά είναι ένα στοιχείο της διακόσμησης, το οποίο προσθέτει ζωντάνια σε ένα σπίτι. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη φυτών για να επιλέξεις αυτό που το σχήμα των φύλλων, των ανθών και η μυρωδιά σου ταιριάζει καλύτερα. Πολλοί προτιμούν να τοποθετούν τα φυτά στους εξωτερικούς χώρους, όπως τον κήπο ή την είσοδο της πολυκατοικίας. Υπάρχουν όμως μερικά φυτά τα οποία μπορούν να σου προσφέρουν πιο πολλά οφέλη στους εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με έρευνα της ΝASA, υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου και φροντίζουν για την υγεία σου. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι ότι απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα, όπως τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο, το ξυλόλιο κλπ.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Φυτά και χειμώνας! Με αυτά τα 4 βήματα θα τα προστατέψετε από το κρύο

Άλλα φυτά απορροφούν την υγρασία κι άλλα παράγουν πολύ οξυγόνο όλη μέρα για να μπορείς να τα βάλεις ακόμα και στη κρεβατοκάμαρα σου. Γενικά, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα μες στο σπίτι, σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για ιούς, βήχα, αλλεργίες και λοιμώξεις. Επιπλέον, βοηθάει στην διαχείριση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η οποία ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 9 πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, για να έχεις πάντα έναν αέρα φρεσκάδας, ακόμα και μες στο σπίτι σου!

1 Λεμονιά
Μία γλάστρα με λεμονιά τοοθετημένη στη κουζίνα σου είναι ιδανική επιλογή. Εκτός από τα φρέσκα λεμόνια, θα χαρίσει άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας στη κουζίνα σου, καθώς τα φύλλα της αποστειρώνουν τα πάντα γύρω τους. Επιπλέον αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την υγρασία. Η φροντίδα της λεμονιάς όμως είναι σημαντική. Δεν πρέπει να παραμελλείς να την ποτίζεις τακτικά, διαφορετικά θα μαραθεί γρήγορα.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

2 Δάφνη
Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς τα δικά σου φρέσκα μυρωδικά στο μαγείρεμα, για να δείνεις ξεχωριστή γεύση στο φαγητό σου, σίγουρα έχεις μερικά μυρωδικά φυτά στο μπαλκόνι σου όπως είναι η δάφνη. Γιατί να τα τοποθετήσεις όμως στο μπαλκόνι, όταν αύτο το φυτ'ο μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στους εσωτερικούς σου χώρους; Η δάφνη όπως και η λεμονιά έχει τη τάση να απορροφά την υγρασία. Θα συνδυάσεις λοιπόν τη νοστιμιά του φαγητού με έναν αέρα καθαρό από υγρασία που θα σε σώσει από προβλήματα στο σπίτι και την υγεία σου! Δώσε μεγάλη προσοχή όμως στην φροντίδα της δάφνης γιατί για να επιβιώσει χρειάζεται σκιά και αρκετό πότισμα ιδίως το καλοκαίρι.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

3 Αλόη
Η αλόη πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα αυξάνει το οξυγόνο στο χώρου σου. Επιπλέον το τζελ που υπάρχει εντός των φύλλων της έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείς να το τοποθετήσεις σε περίπτωση εγκαύματος, ουλής, ακμής κλπ. Με μία αλόη λοιπόν αποκτάς εύκολα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι αλλά και ένα φαρμακείο στη γλάστρα σου. Γιατί λοιπόν να μη την επιλέξεις για να διακομσήσει τους εσωτερικούς σου χώρους;

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

4 Σπαθίφυλλο
Το σπαθίφυλλο είναι γνωστό και ως κρίνος. Ο κρίνος είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την υγρασία στο σπίτι σου. Με λίγα λόγια, σταθεροποιεί το κλίμα και καταστρέφει τη μούχλα. Αν έχεις λοιπόν έντονο πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σου και μούχλα στους τοίχους, αυτό είναι το ιδανικό φυτό για σενα. Το σπαθίφυλλο ευδοκιμεί καλύτερα σε κάποιο σκιερό και δροσερό σημείο, όπως για παράδειγμα το μπάνιο σου. Τέλος δε χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα, 1 φορά την εβδομάδα το χειμώνα και 2-3 φορές το καλοκαίρι.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

5 Μπέντζαμιν
Το μπέντζαμιν έχει εξαιρετική όψη, γι αυτό και προτιμάται τόσο πολύ στην Ελλάδα, ιδίως για το μπαλκόνι. Παρόλ'αυτά, μπορείς να το τοποθετήσεις και σαν φυτό εσωτερικού χώρου για να καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την υγρασία αλλά και τις τοξικές ουσίες που υπάρχουν στον αέρα όπως η φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο, αλλά και η τολουΐνη. Αυτό το φυτό όμως θέλει να το ποτίζεις λίγο πιο συχνά ιδίως όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή. Καλό θα ήταν λοιπόν, το χειμώνα που θα ανάψεις καλοριφέρ να τοποθετήσεις μπολάκια με νερό πάνω στο χώμα για να απορροφήσει την υγρασία.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

6 Ανθούριο
Το ανθούριο εκτός από τις απορροφητικές του ιδιότητες σε σχέση με τις παθογόνες ουσίες, αποτελεί ένα ευφάνταστο στοιχείο της διακόσμησης. Το φυτό αυτό προέρχεται από τη Κολομβία και έχει μια εξωτική ομορφιά που θα δώσει άλλο αέρα στο σπίτι σου. Έχει γυαλιστερά πράσινα φύλλα και στο κέντρο ένα εντυπωσιακό κόκκινο ή λευκό λουλούδι. Τοποθέτησε το σε κάποιο μέρος του σπιτιού με έντονο φώς, αλλά απέφυγε το παράθυρο. Είναι προτιμότερο να μην δέχεται απευθείας το ηλιακό φως γιατί μπορεί να καούν τα φύλλα του. Τέλος είναι αναγκαίο να το ποτίζεις 1 με 2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με την επικρατούσα ζέστη και να του ρίχνεις λίπασμα ανα 2 εβδομάδες.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

7 Δράκαινα
Η δράκαινα είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου με πολύ ζωντανό χρώμα και μοιάζει αρκετά με μικρό φοίνικα. Όπως και τα προηγούμενα φυτά που αναφέραμε, έχει την ιδιότητα να φιλτράρει τον αέρα και να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις βλαβερές ουσίες. Επιπλέον θεωρείται ένα από τα φυτά τα οποία αυξάνουν το οξυγόνο και εξουδετερώνουν την αρνητική ενέργεια στο χώρο. Τοποθέτησέ τη σε ένα σημείο με αρκετό φως, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Φρόντισε όμως, όπως και στο ανθούριο να μην πέφτει το φως κατευθείαν πάνω της.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!


8 Μυρτιά
Η μυρτιά είναι ένα φυτό με πολλαπλά οφέλη. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην αρωματοποιία, την παρασκευή καλλυντικών και τη φαρμακευτική. Ένα πολύ σημαντικό όφελος που προσφέρει είναι ότι είναι ένα από τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τα μικρόβια που υπάρχουν στον αέρα. Αυτό οφείλεται στα πτητικά στοιχεία που υπάρχουν στα φύλλα της. Παράλληλα η όψη και η μυρωδιά της μυρτιάς είναι τόσο όμορφες που σίγουρα θα σε δελεάσουν να την επιλέξεις.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!


9 Σανσεβιέρια
Η σανσεβέρια είναι το λεγόμενο και “φυτό-φίδι”. Αυτό το φυτό εκτός από το ότι καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού σου από τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο, το ξυλόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο, για να μην τα αναπνέεις, προσφέρει ακόμη ένα όφελος. Παράγει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου σε σχέση με το μέγεθός του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αποτελεί λοιπόν τη καλύτερη επιλογή για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα ακόμη στη κρεβατοκάμαρα σου. Παράλληλα σε αντίθεση με τα άλλα φυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μία εξωτική διακόσμηση του υπνοδωματίου σου. Σε ότι αφορά τη φροντίδα του, δεν είναι καθόλου απαιτητικό. Το μοναδικό που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί σε ένα σημείο με πολύ φώς και ελάχιστο πότισμα.

9 φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

Με τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μπορείς να έχεις ωραία μυρωδιά, ζωντάνια και άψογο φιλτράρισμα του αέρα στο σπίτι σου. Οτιδήποτε κι αν χρειαστείς για τα φυτά εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου σου, οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας είναι εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε γρήγορα, εύκολα και δωρεάν τις καλύτερες προσφορές από τους καλύτερους κηπουρούς!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share