Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Το παλάτι ενός έκπτωτου Βασιλιά! - Εντυπωσιακή βίλα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι! (Photo)

Απίστευτο!

4 Φεβρουαρίου 2022 15:09
Το παλάτι ενός έκπτωτου Βασιλιά! - Εντυπωσιακή βίλα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι! (Photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν παλάτι είναι το σπίτι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι...

Ένας δρόμος κόπηκε στη μέση για να εμποδίζεται η πρόσβαση στην ειδυλλιακή παραλία κάτω από τη νέα έπαυλη του τέως βασιλιά, ενώ απαγορεύτηκε και η διέλευση πεζών και οχημάτων για χάρη του βασιλιά της Ολλανδίας!

Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα έχει καταργηθεί η βασιλεία; Τουλάχιστον σε ένα μέρος αυτής της χώρας οι επιθυμίες των βασιλέων, νυν και πρώην λίγη σημασία έχει, εξακολουθούν όχι μόνο να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Πολιτεία, αλλά και να εκπληρώνονται άμεσα και αν χρειαστεί για χάρη τους γίνονται εξαιρέσεις από νόμους και διατάξεις.

Στο Πόρτο Χέλι, στην «Ελληνική Ριβιέρα» όπως είναι διεθνώς γνωστή η μεγάλη αυτή ακτογραμμή που ανταγωνίζεται το Μονακό με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τις δεκάδες βίλες-μεγαθήρια, φαίνεται ότι ισχύουν άλλοι νόμοι, άλλα ήθη και άλλα έθιμα σε ό,τι έχει να κάνει με την αποδοχή και τα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών.

Το παλάτι ενός έκπτωτου Βασιλιά! - Εντυπωσιακή βίλα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι! (Photo)

Τρανταχτά παραδείγματα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», οι περιπτώσεις του τέως βασιλιά της χώρας Κωνσταντίνου και του βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ. Ο πρώτος αγόρασε έπαυλη της οποίας ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε φράξει με συρματόπλεγμα τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία, ενώ ο δεύτερος, αφού κατάφερε να χτίσει με υπουργική απόφαση ιδιωτικό λιμάνι, τώρα τοποθετεί και πινακίδες που απαγορεύουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων κοντά στο σπίτι του.

To παλάτι που αγόρασε αντί 5 εκατ. ευρώ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Μεσημέρι Τετάρτης στην παραθαλάσσια έκταση-φιλέτο που φέρει την ονομασία Αγιος Αιμιλιανός. Εδώ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στην προκειμένη περίπτωση ο σκοπός για τους ιδιοκτήτες των πολυτελών επαύλεων είναι συγκεκριμένος: να καταφέρεις να χρησιμοποιείς μόνο εσύ ένα κομμάτι παραλίας.

Το παλάτι ενός έκπτωτου Βασιλιά! - Εντυπωσιακή βίλα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι! (Photo)

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης που βρέθηκε στη δύσκολη από ηθικής πλευράς θέση είναι ο θετός γιος του πρίγκιπα Σαντρουντίν Αγά Χαν, Μαρκ Σούρσοκ, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» πριν από δύο Κυριακές πούλησε κοψοχρονιά την έπαυλή του στον τέως αντί 5 εκατ. ευρώ (οι μεσίτες εκτιμούν την αξία της τουλάχιστον στα 10 εκατ. ευρώ).

Μαζί με το σπίτι πήγαν πακέτο και ένα σωρό πολεοδομικές αυθαιρεσίες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, οι οποίες ενδεχομένως και να βολεύουν τον νέο, καθότι του εξασφαλίζουν την πολυπόθητη ιδιωτικότητα. Αυθαιρεσίες τις οποίες τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει ασχοληθεί να τακτοποιήσει ο Κωνσταντίνος, αλλά έχουν ήδη προκαλέσει την αντίδραση των περιβαλλοντικών οργανώσεων που μάχονται τον τελευταίο καιρό με σθένος υπέρ της απελευθέρωσης παραλιών, δρόμων, τεχνητών λιμανιών και οτιδήποτε άλλο σκεφτούν να οικειοποιηθούν οι λεγόμενοι «εκπρόσωποι του κεφαλαίου» και τα μέλη της ξένης ελίτ.
«Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά», λέει η δραστήρια πρόεδρος της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας, Μαρία Καρρά, καθώς βαδίζει με τους δημοσιογράφους του «ΘΕΜΑτος» προς το νέο βασιλικό

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Πόρτο Χέλι με το ιστιοφόρο του

Η πριβέ παραλία κάτω από την έπαυλη του τέως εποπτεύεται από το άγρυπνο μάτι της κάμερας

Είναι η οδός Μυρτούς που συνορεύει με τη νέα βασιλική κατοικία, αραβικής μάλιστα αρχιτεκτονικής. Βάσει παλαιότερων τοπογραφικών και αεροφωτογραφιών οδηγεί στην παραλία. Αμ δε…

Ο συγκεκριμένος δρόμος τελειώνει εκεί που σταματά η λογική και ξεκινά η περίφραξή του με συρματόπλεγμα. Κάπου στη μέση του και μία σιδερένια πόρτα για λίγους και εκλεκτούς. Είναι ανοιχτή και το σκυλί, ένα θηριώδες τσοπανόσκυλο για το οποίο ο Μαρκ Σούρσοκ είχε αυθαίρετα κατασκευάσει ένα πελώριο συρμάτινο κλουβί, είναι δεμένο σε άλλο χώρο του σπιτιού και σε διαδικασία αναχώρησης.

Ο απροσπέλαστος για λόγους ιδιωτικότητας δρόμος

«Του ετοιμάζουμε τα χαρτιά για να πετάξει για Μονακό, να πάει πίσω στο αφεντικό του», διευκρινίζει άνθρωπος της ασφάλειας της έπαυλης καθώς μας ξεναγεί στο περιφραγμένο παραθαλάσσιο κομμάτι. «Παιδιά, όλα αυτά θα φύγουν», προσθέτει δείχνοντας με το χέρι του το κλουβί. Φαίνεται να πιστεύει ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα δεχτεί τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.

Το παλάτι ενός έκπτωτου Βασιλιά! - Εντυπωσιακή βίλα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι! (Photo)

Ούτε την κάμερα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που έχει τοποθετηθεί στην άκρη του οικοπέδου, με τον φακό να κεντράρει στη μικρή παραλία ακριβώς από κάτω, είναι σίγουρος ότι θα αφήσει σε λειτουργία ο Κωνσταντίνος.

Μέχρι και περιφραγμένο χώρο για το τσοπανόσκυλό του είχε φτιάξει στην παραλία ο προηγούμενος ιδιοκτήτης

«Πάντως εμείς τα καλοκαίρια είχαμε εντολή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη να την καλύπτουμε τα πρωινά και να την αφήνουμε ανοιχτή μόνο το βράδυ για λόγους ασφαλείας», επισημαίνει.
Η σύντομη ξενάγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη δύο αστυνομικών.

Φοράνε πολιτικά. «Κάποιος ειδοποίησε για εισβολή στην οικία του. Πιθανόν να θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος τελειώνει εκεί που αρχίζει η ιδιοκτησία του», μας λένε.
Οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν τα στοιχεία μας και αποχωρούν χαμογελώντας.
«Το θέμα περίφραξης της παραλίας θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό», διευκρινίζει η κυρία Καρρά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share