Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το διακοσμητικό ελέφαντας φέρνει τύχη σύμφωνα με το Feng Shui, αρκεί η προβοσκίδα του να κοιτάει προς...

Το μυστικό της καλοτυχίας

1 Φεβρουαρίου 2022 10:35
Το διακοσμητικό ελέφαντας φέρνει τύχη σύμφωνα με το Feng Shui, αρκεί η προβοσκίδα του να κοιτάει προς...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ελέφαντας είναι ιερό ζώο σε πολλούς πολιτισμούς και στο Feng Shui οι ελέφαντες αντιπροσωπεύουν δύναμη, προστασία, σοφία και καλή τύχη. Παράλληλα, ανακάλυψε ποιο φυτό φέρνει τύχη σπίτι σας για περισσότερα χρήματα.

Στην ταοϊστική διδασκαλία, το σύμβολο του ελέφαντα καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις. Σε πολλές ασιατικές χώρες, δεν θεωρείται μόνο εργατικό ζώο, αλλά συμβολίζει και τη σοφία. Στον Βουδισμό, θεωρείται ιερό.

Σε μεγάλο μέρος της βουδιστικής και ινδουιστικής εικονογραφίας, οι θεότητες οδηγούν ελέφαντες. Στον Βουδισμό ο Ganesha είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες θεότητες. Έχει το κεφάλι ενός ελέφαντα και το σώμα ενός αγοριού. Στην αρχαιότητα, οι ελέφαντες εκπαιδεύτηκαν στη μάχη επειδή ήταν τόσο ισχυροί που μπορούσαν να συντρίψουν τυχόν εμπόδια. Επομένως, ο Ganesha είναι ο Θεός που καλείται να αφαιρέσει εμπόδια.

Ένα ειδώλιο αυτού του ζώου, που βρίσκεται στο τραπέζι του ιδιοκτήτη του ή στέκεται σε ένα ράφι στο σπίτι του, θα βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής προς το καλύτερο και στην πρόληψη ανεπιθύμητων συνεπειών.

Το διακοσμητικό ελέφαντας φέρνει τύχη σύμφωνα με το Feng Shui, αρκεί η προβοσκίδα του να κοιτάει προς...

Τι σημαίνει για το Feng Shui o ελέφαντας

Οι ελέφαντες είναι σύμβολα προστασίας, καλής τύχης και σοφίας, ωστόσο οι λευκοί ελέφαντες είναι ιδιαίτερα ευοίωνοι. Λέγεται ότι η μητέρα του Βούδα ονειρεύτηκε έναν λευκό ελέφαντα πριν τον γεννήσει.

Ένα ζευγάρι αγαλμάτων ελέφαντα μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο ενός σπιτιού, για να προσφέρει προστασία. Οι δύο μεγάλοι και ισχυροί ελέφαντες πιστεύεται ότι φρουρούν το σπίτι. Στην αρχαιότητα, οι ελέφαντες εκπαιδεύτηκαν από νεαρή ηλικία για πολέμους, οπότε σήμερα μπορούμε να τους θεωρήσουμε σύμβολα προστασίας.

Η Lakshmi, η ινδουιστική θεά της αφθονίας, απεικονίζεται συχνά με τέσσερις ελέφαντες. Οι ελέφαντες συμβολίζουν γενικά την ευημερία. Αν θέλεις επιτυχίες στην καριέρα σου, μπορείς να βάλεις έναν ελέφαντα πάνω στο γραφείο σου.

Προσοχή όμως: Για το Feng Shui ο ελέφαντας, πρέπει να έχει πάντα πάνω την προβοσκίδα του. Ελέφαντες με κατεβασμένη προβοσκίδα ή προβοσκίδα με φορά προς τα κάτω, δεν φέρνουν τύχη!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share