Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε αλουμινόχαρτο στον φούρνο; Μπορεί να προκληθεί...

Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

31 Ιανουαρίου 2022 14:07
Βάζετε αλουμινόχαρτο στον φούρνο; Μπορεί να προκληθεί...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλουμινόχαρτο είναι χρήσιμο σε πολλούς τομείς της καθημερινή ζωής. Πολλοί όμως το χρησιμοποιούν και σε μέρη που δεν πρέπει.

Πέρα από ότι χρησιμεύει στην αποθήκευση τροφίμων, μπορεί να βοηθήσει και στην εκτέλεση κάποιον συνταγών σαν αυτή εδώ, αλλά και σε θέματα υγιεινής. Κάτι όμως που πολλοί δεν γνώριζαν είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνει στον φούρνο.

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

Βάζετε αλουμινόχαρτο στον φούρνο; Μπορεί να προκληθεί...

Τύλιξε με αλουμινόχαρτο τις μπαταρίες - Θα τρέξετε να το κάνετε όταν δείτε τον λόγο

Ένα απλό κόλπο που πολλοί αγνοούσαμε, και θα σας λύσει σίγουρα τα χέρια. Τυλίξτε μια μπαταρία με αλουμινόχαρτο και δείτε τι μπορείτε να κάνετε παρακάτω.

Πόσες φορές έχετε ξεμείνει από μπαταρίες ή έχετε αυτές που δεν ταιριάζουν σε αυτές που χρειάζεστε. Δεν έχετε τον τύπο μπαταρίας που χρειάζεστε; Κανένα πρόβλημα.

Τυλίξτε λίγο αλουμινόχαρτο στην επίπεδη πλευρά και έτσι μπορείτε να την μεγαλώσετε ώστε να χωράει. Με αυτό τον τρόπο θα σφηνώσει και δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσετε ούτε ευρώ παραπάνω. Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα μερικές πανέξυπνες χρήσεις του αλουμινόχαρτου.

Πήρε ένα αλουμινόχαρτο, το έκανε μπαλάκι και έτριψε την ψησταριά - Θα σας λύσει τα χέρια

Μια χρήση του αλουμινόχαρτου, την οποία αγνοούσατε ή απλά δεν γνωρίζατε είναι αυτή παρακάτω. Κάντε το μπαλάκι και τρίψτε την ψησταριά!

Το αλουμινόχαρτο ως γνωστόν έχει πάμπολλες χρήσεις, πέρα από το μαγείρεμα, για αυτό είναι και ένα από τα πιο εύχρηστα αντικείμενα που μπορεί να έχει κάποιος στην κουζίνα του. Μπορεί να χρησιμέψει ακόμα και στο σιδέρωμα των ρούχων, με τον τρόπο που θα δείτε εδώ.

Έτσι, δεν χρειάζονται επικίνδυνες χημικές ουσίες για να καθαρίσετε τη σκουριά από την ψησταριά σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και θα απαλλαγείτε μια για πάντα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και σε άλλες επιφάνειες με σκουριά!

Βάζει αλουμινόχαρτο σε μια σακούλα και το πατάει με το σίδερο - Θα σας λύσει τα χέρια

Το αλουμινόχαρτο υπάρχει στα περισσότερα σπίτια, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το μαγείρεμα μέχρι τον καθαρισμό. Κάποιες χρήσεις του είναι αξιοπερίεργες.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να σφραγίσετε μια πλαστική σακούλα, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο; Απλά διπλώστε την σακούλα σας και καλύψτε την με αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καυτό σίδερο για να σφραγίσει και να κλείσει. Με αυτό τον τρόπο αποθηκεύονται στην κατάψυξη καλύτερα και για περισσότερο καιρό, χωρίς φόβο.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε πώς γίνεται και να μάθετε και άλλα κόλπα, όπως το πώς να καθαρίσετε τα ρούχα σας βάζοντας μπαλάκια από αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share