Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Ο έξυπνος τρόπος για να κάνετε το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού να μοιάζει με καινούργιο!

Δεν θέλει κόπο!

29 Ιανουαρίου 2022 13:08
Ο έξυπνος τρόπος για να κάνετε το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού να μοιάζει με καινούργιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύλινο πάτωμα δημιουργεί ζεστασιά και μια...γλυκιά ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι αλλά αυτό που μπορεί να δυσκολεύει όσους το έχουν επιλέξει, είναι το πώς θα διατηρηθεί για χρόνια σαν καινούριο.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος να κάνετε το ξύλινο πάτωμά σας να μοιάζει σαν καινούριο και να λάμπει. Πίσω από το μυστικό, μάλιστα, κρύβεται ένα προϊόν από τη φύση.

Δείτε επίσης: Ξύλινο πάτωμα που τρίζει! Το απόλυτο κόλπο για να το σταματήσετε έξυπνα και απλά

καινούργιου ξύλινο πάτωμα

Πιο συγκεκριμένα, το μαύρο τσάι περιέχει ταννικό οξύ, μια ουσία που κάνει θαύματα στα κλασσικά ξύλινα πατώματα καθώς τα καθαρίζει και εξαφανίζει αυτή την θαμπάδα που αποκτούν με τα χρόνια.

Αυτό που έχετε να κάνετε για να πετύχετε το αποτέλεσμα, είναι το εξής: Δοκιμάστε να βράσετε 4 φακελάκια μαύρο τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το τσάι στον κουβά και προσθέστε 1 1/2 λίτρο νερό. Σφουγγαρίστε όπως ακριβώς κάνετε κάθε φορά αλλά στην αρχή δοκιμάστε σε μια μικρή γωνίτσα για να τσεκάρετε ότι δεν φεύγει το χρώματα. Μόλις δείτε ότι όλα βαίνουν καλώς σφουγγαρίστε όλο το πάτωμα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Σας έχουμε το μυστικό: Έτσι θα έχετε πεντακάθαρο πάτωμα χωρίς καθάρισμα

Αν όσο και να καθαρίζετε το πάτωμά σας φαίνεται βρώμικο -ή βρωμίζει πολύ γρήγορα- τότε δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το κρατάτε καθαρό, ακόμα κι όταν δεν κάνετε τίποτε.

Αν είστε single και δουλεύετε όλη μέρα τότε με ένα απλό καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα την εβδομάδα το πάτωμά σας θα διατηρείται πεντακάθαρο. Αν, από την άλλη μεριά, έχετε 3 μικρά παιδιά, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Ακόμα και 10 φορές την ημέρα να το καθαρίζετε, πάλι βρώμικο θα είναι στο τέλος της ημέρας.

Βάλτε πατάκια σε κάθε είσοδο του σπιτιού

Πέρα από την εξώπορτα, βάλτε πατάκι στις μπαλκονόπορτες (συνήθως μαζεύεται πολλή βρωμιά στα μπαλκόνια από τον αέρα με αποτέλεσμα να συνηθίζετε να την μεταφέρετε μέσα στο σπίτι κάθε φορά που βγαίνετε στο μπαλκόνι σας) και έξω από το μπάνιο σας.

Τοποθετήστε χαλάκια σε σημεία που «κινδυνεύουν»

Συνήθως μπροστά από το νεροχύτη της κουζίνας και μπροστά από το ψυγείο είναι τα δύο σημεία που θα ήταν καλό να βάλετε χαλάκια, γιατί εκεί πέφτουν πιο συχνά φαγητά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεκέδες στο πάτωμα.

πεντακάθαρο πάτωμα χωρίς καθάρισμα

Βάλτε προστατευτικά στα πόδια των επίπλων

Με αυτόν τον τρόπο θα προφυλάξετε το πάτωμα από τυχόν γδαρσίματα που μπορεί να γίνουν κατά τη μετακίνησή τους.

Βγάλτε τα παπούτσια

Αποφεύγετε να περπατάτε με παπούτσια πάνω στο πάτωμα (και κυρίως πάνω στο παρκέ). Κάθε φορά που γυρίζετε από τη δουλειά φροντίζετε να βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι. Για το λόγο αυτό καλό είναι να αφήνετε τις παντόφλες σας στην είσοδο του σπιτιού σας.

Μην σέρνετε τα έπιπλα

Προσπαθήστε να τα σηκώνετε για να τα μεταφέρετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share