Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Τυλίγετε το τυρί με αλουμινόχαρτο; Κάντε το μόνο όταν...

Το γνωρίζατε;

29 Ιανουαρίου 2022 10:45
Προσοχή: Τυλίγετε το τυρί με αλουμινόχαρτο; Κάντε το μόνο όταν...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές αν επιτρέπεται να τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ένα τυρί, και σίγουρα το έχετε δοκιμάσει. Τελικά τι ισχύει;

Τα τυριά χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και ως γνωστόν μπορούν να μουχλιάσουν στο πι και φι. Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά το τυρί είναι πραγματικά ένα ζωντανό. Μάλιστα μπορείτε να δείτε εδώ ένα κόλπο για να μη ξαναμουχλιάσει ποτέ. Όταν το τυρί είναι τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα δεν μπορεί να προσλάβει οξυγόνο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνει μια γεύση αμμωνίας και ενδεχομένως να γίνεται εστία επιβλαβών βακτηρίων.

Επιπλέον το τυρί στο πλαστικό περιτύλιγμα του σούπερ μάρκετ ή του τυροκομείου μπορεί να δώσει στο τυρί σας μια γεύση πλαστικού. Εφόσον ανοιχθεί η αεροστεγής συσκευασία τους, πρέπει να διατηρούνται κλεισμένα μέσα σε δοχεία, ή τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά σε φέτες, που διατηρούνται καλύτερα μέσα σε γυάλινα τάπερ.

τυρί με αλουμινόχαρτο

Ψήνετε ντομάτα μαζί με φέτα μέσα σε αλουμινόχαρτο; Σταματήστε το αμέσως!

Ο συνδυασμός της ντομάτας μαζί με τη λιωμένα φέτα που έχουν ψηθεί μέσα στο αλουμινόχαρτο αποτελεί απόλαυση, ωστόσο θα πρέπει να σταματήσετε να το μαγειρεύετε με αυτό τον τρόπο.

Καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς. όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απελευθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε αυτό το μέταλλο. Έχουμε δει και άλλες φορές να αποδεικνύεται λάθος κάτι που για εμάς ήταν καθημερινό συνήθειο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share