Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζει παγάκια μέσα στη γλάστρα - Δείτε τι θα συμβεί στα φυτά και αμέσως θα το κάνετε

Δεν πάει το μυαλό σας

29 Ιανουαρίου 2022 09:53
Βάζει παγάκια μέσα στη γλάστρα - Δείτε τι θα συμβεί στα φυτά και αμέσως θα το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το κόλπο με τα παγάκια στη γλάστρα, θα αλλάξει κυριολεκτικά τα φυτά σας. Όταν δείτε σε τι βοηθάει, σίγουρα θα το δοκιμάσετε.

Μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου των φυτών που έχουμε στο σπίτι μας είναι το υπερβολικό πότισμα. Η λύση όμως μπορεί να κρύβεται στην κατάψυξη μας.

Αντί να ποτίσετε τα φυτά σας με το ποτιστήρι και να γεμίσετε παντού νερά, μπορείτε να βάζετε ένα μεγάλο παγάκι (ή αρκετά μικρά) στο χώμα μια φορά την βδομάδα. Η Jillian από το "I Am a Homemaker" λέει ότι τα παγάκια λιώνουν αργά και αφήνουν τις ρίζες να απορροφούν το νερό με την ησυχία τους. Ακόμα ένα κόλπο που θα τα σώσει, μετά από αυτό με τη ζάχαρη.

παγάκια γλάστρα φυτά

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική επίσης και για κρεμαστά φυτά ή ορχιδέες, γιατί οι ρίζες τους πρέπει να στραγγίζουν καλά, χωρίς να μένει νερό στον πάτο της γλάστρας.

Έριξε παγάκια στο σιφόνι του νεροχύτη και απαλλάχτηκε από το πρόβλημα της κάθε νοικοκυράς

Είστε στην κουζίνα και ξαφνικά η μύτη σας «ανιχνεύει» μία άσχημη μυρωδιά. Αφού τα ψάχνετε όλα, καταλαβαίνετε ότι προέρχεται από το νεροχύτη που μόλις καθαρίσατε. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε πάνω στο σιφόνι παγάκια. Ναι, καλά ακούσατε, τα παγάκια θα σας σώσουν, κι αυτό δεν είναι το μόνο θέμα που μπορούν να σας λύσουν, δείτε εδώ πόσο θαυματουργά μπορούν να φανούν στο πλυντήριο των ρούχων σας.

Ρίξτε λοιπόν τα παγάκια έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς η τρύπα του και ν’ αφήσετε το κρύο νερό να τρέξει για ένα με δύο λεπτά. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο χοντρό αλάτι πάνω από τα παγάκια, που θα κυλήσει μέσα στο σωλήνα και θα διώξει τις βρομιές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share