Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λεκές από γάλα; Αφαιρέστε τον με 3 απλές και εύκολες κινήσεις

Θα σας λύσει τα χέρια!

28 Ιανουαρίου 2022 23:35
Λεκές από γάλα; Αφαιρέστε τον με 3 απλές και εύκολες κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί οι λεκέδες από γάλα να μην σας φαίνονται μπελάς: άλλωστε το γάλα έχει λευκό χρώμα και υγρή μορφή. Αυτό που ενδεχομένως αγνοείτε είναι ότι μπορεί να αφήσει ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες και υποκίτρινα σημάδια ακόμα και μετά το καθάρισμα πλυντήριο ή στο χέρι.

Παράλληλα, δείτε το απίστευτο κολπάκι για να εξαφανίσετε τον λεκέ από λάδι σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε εύκολα και γρήγορα τους λεκέδες από γάλα από κάθε ύφασμα με τρεις κινήσεις.

1 Έπεσε γάλα μόλις στον καναπέ, το χαλί ή την αγαπημένη μπλούζα σας; Αφαιρέστε το υφασμάτινο κάλυμμα και τοποθετήστε το αμέσως σε μια λεκάνη με κρύο νερό για 5-10 λεπτά. Σε αυτή τη φάση, καλό είναι να αποφύγετε να βουτήξετε το ύφασμα ακόμα και σε χλιαρό νερό μιας και οι πιο ζεστές θερμοκρασίες ενδέχεται να σκουρύνουν τον λεκέ. Τέλος, να θυμάστε ότι, γενικά, είναι καλό να καθαρίζετε τους λεκέδες από γάλα όσο είναι ακόμα νωποί.

γάλα

2 Αν οι λεκέδες επιμένουν ακόμα και αφότου αφαιρέσετε το ύφασμα από τη λεκάνη με το κρύο νερό, τότε ρίξτε λίγο απορρυπαντικό στην επιφάνεια τους. Στη συνέχεια, αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει σε χλιαρό νερό για μισή ώρα, φροντίζοντας, ωστόσο, να τρίβετε απαλά τη λερωμένη περιοχή κάθε 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία, θα βοηθήσει το απορρυπαντικό να «σπάσει» τη συνοχή του λεκέ και να εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες του υφάσματος.

3 Ξεπλύνετε καλά το ύφασμα. Έπειτα, περάστε τη λερωμένη περιοχή με ένα σπρέι ειδικό για την απομάκρυνση λεκέδων και αφήστε το να δράσει για 7-10 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή μέχρι να εξαφανιστούν τελείως οι λεκέδες από την επιφάνεια του υφάσματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share