Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτο κολπάκι: Έτσι θα εξαφανίσετε τον λεκέ από λάδι σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Χωρίς κόπο!

28 Ιανουαρίου 2022 17:55
Απίστευτο κολπάκι: Έτσι θα εξαφανίσετε τον λεκέ από λάδι σε λιγότερο από 5 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λεκές από λάδι: Όπως και να 'γινε το... κακό, εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα-θύματα!

Παράλληλα, δείτε εδώ πώς θα ξεχωρίσετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Μπορεί να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα σας ή μπορεί απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας και τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε ως λιπαρά θύματα την αγαπημένη σας ποδιά, μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας.

λεκές λάδι

Όχι πια δάκρυα: σας έχουμε τη λύση για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.

Τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ. Καλύψτε τον λεκέ με μια πλούσια στρώση και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Το ταλκ απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.

Λεκές από ιδρώτα; Πες αντίο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα θαυματουργό υλικό

Οι λεκέδες ιδρώτα στα ρούχα είναι ένα ενοχλητικό φαινόμενο. Αναμφισβήτητα, καταστρέφουν κάθε ύφασμα και έχουν χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή.

Για το λόγο αυτό, συχνά, τα ρούχα σας αχρηστεύονται και αναγκάζεστε να τα πετάξετε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζετε κάποια κόλπα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα. Παράλληλα, δείτε 2 κόλπα για να καθαρίσετε τα ρούχα σας από το μελάνι.

ιδρώτας λεκές

Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να πάρετε δραστικά μέτρα με την πρώτη, χωρίς πρώτα να δοκιμάσετε κάποιο από τα ακόλουθα κόλπα αφαίρεσης των λεκέδων ιδρώτα από τα ρούχα σας. Στόχος είναι να ξεφορτωθείτε τόσο την άσχημη εμφάνιση όσο και τη δυσάρεστη μυρωδιά, ώστε να εξακολουθήσετε να χρησιμοποιείτε τα ρούχα σας για όσο εσείς θέλετε.

Τι πιο εύκολο από τους λεκέδες σε ανοιχτόχρωμα και λευκά ρούχα; Τα αντιαισθητικά σημάδια μπορεί να είναι κίτρινα ή λευκά και συνήθως η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο είναι οι μασχάλες.

Το απόλυτο κόλπο για να καταπολεμήσετε τον ενοχλητικό και επίμονο λεκέ από ιδρώτα σε λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι η μείξη μαγειρικής σόδας και οξυζενέ.

Η μαγειρική σόδα δρα ως ισχυρό απολυμαντικό, απομακρύνοντας τη δυσάρεστη μυρωδιά από τα ρούχα σας. Αν την συνδυάσουμε με αλκαλικό, οξυγονωμένο νερό, που έχει εξαιρετική απολυμαντική, λευκαντική και αντισηπτική δράση, ο λεκές του ρούχου απλά θα εξαφανιστεί.

Υλικά

  • Μαγειρική σόδα (20 γρ.)
  • Αλκαλικό, οξυγονωμένο νερό (250 ml)
  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα
  • Σαπούνι

Τρόπος χρήσης

  • Βάλτε σε ένα φλιτζάνι δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γρ.).
  • Προσθέστε ένα ποτήρι αλκαλικό, οξυγονωμένο νερό (250 ml).
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε το μείγμα επάνω στο λεκέ και τρίψτε (προσεκτικά) με μια οδοντόβουρτσα.
  • Αφήστε το να σταθεί και να δράσει κατά του λεκέ, για 10 λεπτά.
  • Πλύντε το ρούχο με σαπούνι και νερό.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share