Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ξύδι το θαυματουργό: Χρήσεις που ίσως δεν γνώριζες και θα σου «λύσουν» τα χέρια

Δεν είχαμε ιδέα!

28 Ιανουαρίου 2022 10:05
Ξύδι το θαυματουργό: Χρήσεις που ίσως δεν γνώριζες και θα σου «λύσουν» τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέχρι σήμερα το ξύδι το έβαζες μόνο στις σαλάτες και στις φακές. Από αύριο, βγάλτο από την κουζίνα, μετέφερε ένα μπουκάλι στο μπάνιο και χρησιμοποίησε το όταν:

  • Θέλεις να πολεμήσεις την κακοσμία των ποδιών. Για να τη νικήσεις δεν έχεις παρά να κάνεις μία φορά την ημέρα ποδόλουτρο σε μία λεκάνη γεμάτη ξίδι. Η κακοσμία θα αποτελέσει παρελθόν όπως επίσης και τα κάθε λογής σκευάσματα κατά των δυσάρεστων οσμών που έχεις στοιβαγμένα στο ντουλαπάκι του μπάνιου.
  • Θέλεις τα λευκά σου ακόμη πιο λευκά. Για να το πετύχεις δεν έχεις παρά να προσθέσεις μία κούπα λευκό ξίδι όταν ξεπλένεις τα ρούχα. Το Athensmagazine.gr σε διευκολύνει και σου προτείνει να τσεκάρεις 3 τρόπους για να διατηρήσεις τα λευκά σου ρούχα για πάντα λευκά!
  • Λέκιασες τα χέρια σου. Τρίψε τα χέρια σου με ξίδι και οι ανεπιθύμητοι λεκέδες θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.
  • Εξαφάνισε τους μόνιμους λεκέδες ή την κακοσμία από μπολ και μπουκάλια. Πολλές φορές τα μπουκάλια και τα μπολ μαζεύουν βρωμίτσες που δύσκολα βγαίνουν με το απλό απορρυπαντικό. Βάζοντας ξίδι και αφήνοντάς το λίγες ώρες εξαφανίζονται οσμές και βρωμιές…

ξύδι χρήσεις

Καθαρισμός με ξύδι στην κουζίνα για καταπληκτικά αποτελέσματα

Καθαρίστε με ξύδι το ψυγείο: Εξετάστε επιτέλους το ενδεχόμενο να παραλείψετε τις τοξικές χημικές ουσίες από διάφορα καθαριστικά στο μέρος όπου αποθηκεύετε το φαγητό σας. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να καθαρίσετε επιφάνειες του ψυγείου με λευκό ξύδι. Σκουπίστε τις πιτσιλιές και τους λεκέδες από φρούτα και λαχανικά, χρησιμοποιώντας ένα πανί βρεγμένο με ένα διάλυμα καθαρισμού ξιδιού ίσων μερών ξύδι και νερό. Μπορείτε ακόμη και να διατηρήσετε ένα μπουκάλι του μείγματος αποθηκευμένο στο ψυγείο σας!

Καθαρίστε με ξύδι το σιφώνι της κουζίνας: Ρίξτε μαγειρική σόδα στο σιφώνι, περίπου 2 κούπες και, στη συνέχεια, ρίξτε μια κούπα βρασμένο λευκό ξύδι. Θα δείτε η τρύπα στο σιφώνι να αφρίζει και ταυτόχρονα να καθαρίζει τα λίπη και τις βρωμιές. Στο τέλος, απλά ξεπλένεται με καθαρό νερό.

Καθαρίστε με ξύδι τις επιφάνειες κοπής: Ρίξτε λευκό ξύδι για τον καθαρισμό των επιφανειών κοπής. Ψεκάστε την επιφάνεια απευθείας με ξύδι και μετά ξεπλύνετε για καθαρισμό.

  • Ξύδι στον φούρνο μικροκυμάτων: Ο καθαρισμός με λευκό ξύδι δεν περιορίζεται σε πάγκους. Αφαιρέστε την σκληρή βρωμιά από τον φούρνο μικροκυμάτων και τους λεκέδες τοποθετώντας 1/2 φλιτζάνι ξύδι και 1/2 φλιτζάνι νερό σε ένα γυάλινο μπολ. Δουλέψτε τον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να βράσει η μίξη. Στη συνέχεια σκουπίστε τη συσσωρευμένη βρωμιά με ευκολία.

Λεκέδες σε πλαστικά δοχεία: Καλύψτε τα πλαστικά δοχεία μέσα σε ξύδι, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και μετά πλύνετε ως συνήθως. Δύσκολοι λεκέδες, αλλά δε θα χάσουμε τίποτα με το να το δοκιμάσουμε.

  • Καθαρισμός πάγκου κουζίνας με ξύδι: Ο καθαρισμός πάγκων κουζίνας με λευκό ξύδι είναι απλός… Απλώς ψεκάστε ξύδι στην επιφάνεια και σκουπίστε το με ένα ζεστό, υγρό πανί. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε τον καθαρισμό των πάγκων με ξύδι εάν έχετε επιφάνεια από γρανίτη ή μάρμαρο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share