Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Μυρίζουν υγρασία τα ρούχα; Tips που θα σε σώσουν!

Αυτά είναι τα κορυφαία tips!

27 Ιανουαρίου 2022 09:39
Μυρίζουν υγρασία τα ρούχα; Tips που θα σε σώσουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πάρα πολύ άσχημο να θες να φορέσεις την αγαπημένη σου μπλούζα και αυτή να μυρίζει μούχλα. Είναι πάρα πολύ ενοχλητικό και όσο και να πλύνεις τα ρούχα αυτά συνεχίζουν να μυρίζουν.

Δείτε επίσης: Το μυστικό για να απομακρύνετε την σκουριά από τα ρούχα σας πανεύκολα

1.Πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάξεις το πλυντήριο σου. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά το πλυντήριο μπορεί να είναι η πηγή της ενοχλητικής μυρωδιάς. Στο παρελθόν σου έχουμε πει τι να κάνεις αν μυρίζει το πλυντήριο σου και αν μας ακούσεις τότε θα πάψουν να μυρίζουν και τα ρούχα σου.

2.Ένας άλλος λόγος είναι το πάρα πολύ απορρυπαντικό. Μην πιστεύεις ότι αν βάλεις παραπάνω απορρυπαντικό τα ρούχα θα μυρίζουν καλύτερα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις να κάνεις την μυρωδιά πιο έντονη. Το περισσότερο απορρυπαντικό θα εγκλωβίσει την μυρωδιά στα ρούχα και δεν θα μπορείς να απαλλαγείς από αυτή.

3.Όπως έχουμε ξαναπεί δεν πρέπει να απλώνεις τα ρούχα σου μέσα στο σπίτι. Είναι προτιμότερο να τα απλώνεις έξω. Μπορεί να χρειάζονται παραπάνω χρόνο να στεγνώσουν, επειδή είναι χειμώνας, αλλά με αυτό τον τρόπο τα ρούχα «θα πάρουν» το αέρα τους. Ο αέρας ανανεώνει τη μυρωδιά των ρούχων «σκοτώνοντας» τις ανεπιθύμητες οσμές.

υγρασία ρούχα

4.Μπορείς να δοκιμάσεις την μαγειρική σόδα. Ένα φλιτζάνι σόδα κατά τη διάρκεια της πλύσης μπορεί να είναι ευεργετικό για τα ρούχα σου. Επίσης μπορεί να βάλεις ένα βαμβακερό πανάκι και να του βάλεις μαλακτικό όταν βάλεις τα ρούχα στο στεγνωτήριο.

5.Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξύδι. Βάζεις ένα φλιτζάνι μαζί με τα ρoύχα όταν τα βάλεις στο πλυντήριο. Κατά την διάρκεια της πλύσης προσθέσεις άλλο ένα. Το ξύδι μπορεί να σκοτώσει όλες τις κακές οσμές και μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε άλλες δουλειές του νοικοκυριού σου.

6.Χρησιμοποίησε ένα πιο «βαρύ» απορρυπαντικό. Υπάρχουν απορρυπαντικά που είναι κατάλληλα για πολύ δύσκολους λεκέδες. Μπορείς λοιπόν, να πάρεις ένα τέτοιο και να βάζεις λίγο κάθε φορά που πλένεις το ρούχα σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share