Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

7 τρόποι για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι!

Θα σωθείτε!

27 Ιανουαρίου 2022 09:08
7 τρόποι για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα στο σπίτι σας με κατσαρίδες και θέλετε να απαλλαγείτε μια για πάντα από αυτές; Τότε σας βρήκαμε 7 τρόπους για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι!

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας.

Αντιμετώπιση

Βορικό οξύ

7 τρόποι για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι!

Είναι ένας διαδεδομένος τρόπος σπιτικού δολώματος για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες. Αναμίξτε ένα μέρος σκόνης βορικού οξέος με ένα μέρος από λευκό αλεύρι και ένα μέρος ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά μέχρι να φτιάξετε μια πάστα που θα μοιάζει με ζύμη. Τοποθετήστε μπαλάκια αυτής της ζύμης σε διάφορα σημεία του σπιτιού όπου έχετε προσέξει ότι τα επισκέπτονται συχνά. Το αλεύρι και η ζάχαρη στο μείγμα θα προσελκύσει τις κατσαρίδες και το βορικό οξύ θα τις σκοτώσει.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα παρόμοιο δόλωμα σε αναλογία 1 μέρος βορικού οξέος, 1 μέρος κακάο και 2 μέρη άσπρο αλεύρι.

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το δόλωμα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι κατσαρίδες έχουν φύγει.

Ζάχαρη και μαγειρική σόδα

Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το “πασπαλίσετε” κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να “σκάνε”.

Διάλυμα σαπουνιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι μπάνιου για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα με σαπούνι και νερό (με αρκετό σαπούνι) και ψεκάστε με αυτό απευθείας επάνω τους. Οι περισσότερες θα πεθάνουν αμέσως, επειδή το διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

Φύλλα δάφνης

Τα φύλλα δάφνης είναι αρωματικά φύλλα που χρησιμοποιούνται κυρίως στην ινδική μαγειρική. Έχουν ένα πικάντικο, αλλά ωραίο άρωμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τριμμένα σε σκόνη (αποξηραμένα) φύλλα δάφνης κοντά στη φωλιά και σε άλλα περιοχές, όπου οι κατσαρίδες συχνή. Η μυρωδιά θα κάνουν οι κατσαρίδες σημεία και οι κατσαρίδες θα προτιμήσουν να απομακρυνθούν από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να τις σκοτώσετε.

Διάλυμα αμμωνίας

Προσθέστε δύο φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα κουβά γεμάτο νερό και ξεπλύνετε με αυτό το διάλυμα το νεροχύτη της κουζίνας σας και όλες τι υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε αυτό το “κόλπο” μία φορά την εβδομάδα.

Πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι

Κάντε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, μία σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι, μέσα σε ένα λίτρο νερού. Αφήστε το να σταθεί για μία ώρα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε το σε όλους τους χώρους στο σπίτι σας όπου συχνάζουν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κάνει να τραπούν σε φυγή.

Αγγούρι

Πάρτε ένα κουτί από αλουμίνιο και τοποθετήστε μερικές φλούδες αγγουριού ή κομμάτια μέσα σε αυτό. Αφήστε το όλη τη νύχτα. Οι χυμοί του αγγουριού θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο στο κουτί και θα παράγουν μια μυρωδιά που οι κατσαρίδες δεν μπορούν να αντέξουν.

Το μεγάλο λάθος που δεν ξέραμε αλλά το κάνουμε όλες και μυρίζουν μούχλα τα ρούχα μετά το πλυντήριο!

Έχετε μόλις πλύνει τα ρούχα στο πλυντήριο ρούχων, και μετά είχαν μια άσχημη μυρωδιά; Είναι πολύ απογοητευτικό. Από που λοιπόν προέρχεται αυτή η μυρωδιά μούχλας που στοιχειώνει τα απόλυτα καθαρά ρούχα σας;

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένας λόγος που τα ρούχα σας βγαίνουν από το πλυντήριο και μυρίζουν χειρότερα από ό, τι μύριζαν πριν. Το πρόβλημα δεν είναι τα ρούχα σας ή το απορρυπαντικό σας ή το δοκιμασμένο πρόγραμμα πλύσης. Είναι το ίδιο το πλυντήριο.

Έχετε ρίξει ποτέ μια ματιά εσωτερικά στο πλυντήριο σας; Ίσως δεν θα το σκεφτόσασταν καν, έτσι;

Ο μεταλλικός κάδος φαίνεται γενικά καθαρός – όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό μέρος που πρέπει να ελέγξετε.

Ανοίγοντας την πόρτα του πλυντηρίου, θα παρατηρήσετε μια ελαστική επένδυση. Μόλις ανοίξετε θα καταλάβετε αμέσως από που προέρχεται η μυρωδιά της μούχλας: υπάρχει όντως συσσώρευση μούχλας στο εσωτερικό του λάστιχου.

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα ιδιαίτερα με πλυντήρια με μπροστινό άνοιγμα πόρτας. Αρκετά τρομακτικό, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από τα ρούχα σας που μυρίζουν λίγο μούχλα. θα μπορούσαν να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία για εσάς και την οικογένειά σας.

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα ιδιαίτερα με πλυντήρια με μπροστινό άνοιγμα πόρτας. Αρκετά τρομακτικό, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από τα ρούχα σας που μυρίζουν λίγο μούχλα. θα μπορούσαν να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία για εσάς και την οικογένειά σας.

Αν έχετε εκτεθεί σε σπόρια, ειδικά αν βρίσκονται σε ρούχα κοντά στο στόμα και τη μύτη, είναι ακόμη πιο πιθανό να αγγίζετε ή να εισπνεύσετε μούχλα. Περιττό να πούμε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας τόσο σε αλλεργικούς όσο και σε μη αλλεργικούς ανθρώπους. Οι παθήσεις περιλαμβάνουν ερεθισμό στο λαιμό, σοβαρή συμφόρηση, φτέρνισμα, αιμορραγία στη μύτη, ερεθιμσό στα μάτια και κνίδωση ή εξανθήματα στο δέρμα.

Αυτό το ύπουλο, ακάθαρτο μέρος των πλυντηρίων ρούχων μας μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από αηδιαστικό, μπορεί να είναι επικίνδυνο αν παραμείνει ανεξέλεγκτο.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε εις βάθος το πλυντήριό σας και να σκοτώσετε αυτή τη μούχλα! Χρειάζεστε δύο βασικά προϊόντα οικιακής χρήσης για να κάνετε τη δουλειά, και τα δύο που έχετε πιθανώς στην κουζίνα ή την ντουλάπα σας αυτή τη στιγμή.

Θα χρειαστείτε χλωρίνη και 30 ml λευκό ξίδι. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ το λευκαντικό και το ξύδι μαζί – μπορεί να προκαλέσει μια απίστευτα επικίνδυνη αντίδραση.

Κατ ‘αρχάς, ανακατέψτε τη χλωρίνη με ίσα μέρη ζεστού νερού και σκουπίστε τις περιοχές με τη μούχλα στο πλυντήριο σας με ένα πανί εμποτισμένο στο διάλυμα αυτό. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το πλυντήριο στον πιο ζεστό κύκλο για να απομακρύνετε τη χλωρίνη. Στη συνέχεια, προσθέστε 30 ml ξίδι στο διανομέα πλυντηρίου και ξανά εκτελέστε το πλυντήριο στον πιο ζεστό κύκλο. Μόλις γίνει, θα παρατηρήσετε ότι τα δυσάρεστα μαύρα σπόρια έχουν φύγει!

Μπορείτε ελεύθερα να βάλετε πλυντήριο αμέσως μετά, θα πρέπει να είστε στην ευχάριστη έκπληξη α να δείτε ότι το πλυντήριο σας λειτουργεί καλύτερα από ποτέ και ότι τα ρούχα σας βγαίνουν μυρίζοντας καθαριότητα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share