Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυτό το σημείο του σπιτιού δεν πρέπει ποτέ να καθαριστεί με ξύδι!

Ποιο είναι;

26 Ιανουαρίου 2022 09:04
Αυτό το σημείο του σπιτιού δεν πρέπει ποτέ να καθαριστεί με ξύδι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρεις πως το ξύδι είναι το καλύτερο φυσικό καθαριστικό. Λευκαίνει και απολυμαίνει χωρίς να είναι επιβαρυντικό για την υγεία. Κάνει (σχεδόν) για όλα. Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν πρέπει να το ακουμπήσεις γιατί θα κάνεις ζημιά. Αυτή είναι η συμβουλή μας.

Αν το σπίτι και συγκεκριμένα η κουζίνα σου διαθέτει μαρμάρινους πάγκους καλό θα ήταν να αποφύγεις το ξύδι και να τους καθαρίσεις με ζεστό νερό και μία σταγόνα καθαριστικό για τα πιάτα.

Η όξινη σύνθεσή του είναι καταστροφική για τα φυσικά πετρώματα, όπως το μάρμαρο. Όσο εσύ τρίβεις την επιφάνεια για να καθαρίσει, τόσο αυτή χάνει τη φυσική της λάμψη και καταλήγει θαμπή και άχρωμη.

Αν θέλεις το ξύδι να κάνει τη σωστή δουλειά δοκίμασέ το στα τζάμια. Η ''θαυματουργή'' συνταγή που τρέμουν οι ''δαχτυλιές''.

ξύδι σπίτι καθάρισμα

Τέλος στον εφιάλτη: Έτσι θα εξαφανιστούν οι κατσαρίδες από το σπίτι σας!

Υπάρχουν, κάποια tips με φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι! Πάμε να δούμε αναλυτικά!

Ζάχαρη και μαγειρική σόδα

Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το “πασπαλίσετε” κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να “σκάνε”.

Διάλυμα σαπουνιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι μπάνιου για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα με σαπούνι και νερό (με αρκετό σαπούνι) και ψεκάστε με αυτό απευθείας επάνω τους. Οι περισσότερες θα πεθάνουν αμέσως, επειδή το διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

Αγγούρι

Πάρτε ένα κουτί από αλουμίνιο και τοποθετήστε μερικές φλούδες αγγουριού ή κομμάτια μέσα σε αυτό. Αφήστε το όλη τη νύχτα. Οι χυμοί του αγγουριού θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο στο κουτί και θα παράγουν μια μυρωδιά που οι κατσαρίδες δεν μπορούν να αντέξουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share