Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου!

Είναι ένα από τα σημεία που γεμίζουν μούχλα!

25 Ιανουαρίου 2022 14:44
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα από τα σημεία που γεμίζουν μούχλα και υπολείμματα απορρυπαντικού. Μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

Ο λόγος που πρέπει να το καθαρίζετε συχνά είναι ότι το συρτάρι γεμίζει βρωμιές και μούχλα τα οποία πάνε στον κάδο του πλυντηρίου και επομένως σε όλα τα ρούχα.

Για να το καθαρίσετε θα χρειαστείτε:

  • βραστό νερό
  • 1/2 λίτρο λευκό ξίδι
  • ένα σφουγγαράκι

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου!

Αν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει προχωρήσει πολύ τότε ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξίδι. Ρίξτε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Πάρτε το σφουγγαράκι και τρύψτε με αυτό το εσωτερικό του συρταριού για να φύγουν μούχλα και υπολείμματα. Για τα πιο δύσκολα σημεία χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.

Αν η μούχλα έχει προχωρήσει και έχετε πάρα πολύ καιρό ή και χρόνια να καθαρίσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού τότε θα χρειαστείτε:

  • Χλωρίνη
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε για λίγο να δράσει. Έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.

Ξέχασες τα ρούχα στο πλυντήριο; Δες τι να κάνεις για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά!

Έξτρα tip: Καλό είναι κάθε 3 μήνες να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να είναι το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share