Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Κρεμάτε την πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο; Μην το ξανακάνετε!

Προσοχή!

24 Ιανουαρίου 2022 21:39
Κρεμάτε την πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο; Μην το ξανακάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές νοικοκυρές εδώ και χρόνια επιλέγουν να κρεμάνε την πετσέτα της κουζίνας στην πόρτα του φούρνου, καθώς έτσι είναι άμεσα διαθέσιμη όποτε τη χρειαστούν. Το ότι το έκαναν όμως «οι παλιές» δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Βάζει στο φούρνο ένα λεμόνι κομμένο στη μέση – Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι το εκπληκτικό!

H πόρτα του φούρνου είναι το χειρότερο σημείο στην κουζίνα για να κρεμάσεις την πετσέτα. Ο λόγος;

πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο;

Πρώτον, η λαβή της πόρτας του ψυγείου είναι γεμάτη μικρόβια και -ίσως- υπολείμματα τροφών. Σκέψου, είναι το σημείο της κουζίνας που πιθανόν ακουμπούν πολλά μέλη της οικογένειας αρκετές φορές μέσα στη μέρα και εκείνο που συχνά πιάνεις με χέρια λερωμένες από σάλτσες, όταν μαγειρεύεις. Τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα πορτοκαλιού στον φούρνο σας;

Επίσης, σκέψου ότι συνήθως οι φούρνοι βρίσκονται χαμηλά στον τοίχο, με αποτέλεσμα όταν ανοίγεις την πόρτα του, η πετσέτα που θα έχεις κρεμάσει στη λαβή του, να σέρνεται στο πάτωμα, που είναι επίσης γεμάτο σκόνη και μικρόβια.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μια κρεμάστρα στον τοίχο της κουζίνας σου αποκλειστικά για την πετσέτα της κουζίνας!

3+1 λόγοι που πρέπει να φοράτε πάντα γάντια όταν πλένετε πιάτα!

Πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά το γεύμα
Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνάει το πρωί και να βλέπει έναν γεμάτο νεροχύτη ή το πλυντήριο πιάτων γεμάτο με άπλυτα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. Είναι μια πολύ απλή συνήθεια: Αμέσως μετά το γεύμα ή το σνακ, πλένετε τα σκεύη και ό,τι χρησιμοποιείτε και ο νεροχύτης σας πάντα θα λάμπει. Τι πιο εύκολο;

Στεγνώνετε αμέσως τα πλυμένα σκεύη
Πλύνατε τα πιάτα σας; Ποιος ο λόγος να τα αφήνετε με τις ώρες να στραγγίζουν; Είτε τα πλύνετε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων δεν είναι χρονοβόρο να πάρετε μια καθαρή πετσέτα, να τα σκουπίσετε από τυχόν υπολείμματα και να τα βάλετε κατ’ ευθείαν στη θέση τους.

Βάζετε τα ψώνια σας αμέσως στη θέση τους
Ο παραπάνω κανόνας ισχύει και για τα ψώνια σας. Μόλις επιστρέψετε από την αγορά τα πάντα πρέπει άμεσα να μπουν στη σωστή θέση. Ψυγείο, ντουλάπια, ράφια για τη μαναβική κ.λ.π. Δεν τα αφήνετε στον πάγκο και για λόγους πρακτικούς αλλά και για λόγους υγιεινής, ειδικά όταν πρόκειται για ευπαθή προϊόντα.

Διατηρείτε τον πάγκο της κουζίνας τακτοποιημένο
Όσο και αν προσπαθείτε να μη συμβεί αυτό, ο πάγκος της κουζίνας είναι το σημείο του σπιτιού όπου αρκετές φορές συγκεντρώνονται αποδείξεις και μικροαντικείμενα που δεν έχουν καμία θέση εκεί. Για να το αποφύγετε αυτό, έχετε πάντα ένα καλαθάκι ή κάτι αντίστοιχο, στο οποίο θα βάζετε όλα αυτά. Μια φορά την εβδομάδα, κάνετε ένα μικρό «ξεσκαρτάρισμα» και δεν θα έχετε ξανά θέμα οργάνωσης ή ακαταστασίας. Επίσης, σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Gadgets, μικροσυσκευές και εργαλεία που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά δεν έχουν θέση στον πάγκο σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share