Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Έριξε το χυμό ενός λεμονιού πάνω στην κουζίνα - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήρια λύση!

24 Ιανουαρίου 2022 17:28
Έριξε το χυμό ενός λεμονιού πάνω στην κουζίνα - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα καμμένα λίπη και οι λεκέδες στην κουζίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και βασανιστικά προβλήματα για κάθε νοικοκυρά κι όμως εμείς σου βρήκαμε τη λύση ώστε την επόμενη φορά η καθαριότητα της κουζίνας σου να σου φανεί παιχνιδάκι!

Το λεμόνι έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές σωτήριο τόσο σε θέματα ομορφιάς όσο και σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με το χυμό ενός λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Σήμερα, θα σας δείξουμε βήμα βήμα πως θα απομακρύνετε τα καμμένα λίπη από την κουζίνα σας σε χρόνο... μηδέν!

Κοιτάξτε πόσο απλά είναι τα βήματα. Στύψτε το λεμόνι σας πάνω στους λεκέδες και σκεπάστε με μια βρεγμένη πετσέτα (καλό θα ήταν να είναι βρεγμένη με ζεστό νερό). Αφήστε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να μουλιάσουν οι λεκέδες και στη συνέχεια θα δείτε πως με ένα μόνο απαλό τρίψιμο η κουζίνα σας θα φαίνεται σαν καινούρια!

χυμός λεμονιού κουζίνα

Το λεμόνι κάνει θαύματα και στο πλυντήριο πιάτων σας

Μια μικρή φέτα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων (ανάμεσα στα πιάτα) ή ένα ποτήρι με λίγο από το χυμό του (στη θήκη που μπαίνει και το απορρυπαντικό) θα το ανανεώσει. Ακόμα ένα κόλπο μετά από αυτό με την πετσέτα και το κοντίσιονερ, που θα σας λύσει τα χέρια.

Η αλλαγή δε θα γίνει μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλυντηρίου αλλά και στα πιάτα που θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα. Επίσης λίγος χυμός λεμονιού θα κάνει τη δράση του απορρυπαντικού ακόμα πιο ισχυρή ενώ οι φλούδες λεμονιού ανάμεσα στα πιάτα θα τα κάνουν ακόμα πιο λευκά και θα δώσουν μια διακριτική μυρωδιά στα σκεύη.

Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια. Μπορείτε αφού χρησιμοποιήσετε το χυμό τους σε κάποια συνταγή, να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύεστε στο έπακρον.

Βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού στον πάτο κάθε σακούλας που τοποθετείτε στον κάδο απορριμάτων. Έτσι τα σκουπίδια σας θα μυρίζουν όμορφα και η κουζίνα θα αποκτήσει μια διακριτική μυρωδιά λεμονιού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share