Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο

Προσοχή!

24 Ιανουαρίου 2022 17:16
Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χώρα μας φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου μιας και θεωρείται το χρυσάφι της Μεσογείου. Η γεύση του ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και αλλού είναι πιο βαρύ, αλλού πιο πικρό και οι ποικιλίες του είναι αμέτρητες. Παρ' όλα αυτά μεγάλο ρόλο για τη διατήρηση της σωστής γεύσης του παίζει τόσο η κατάλληλη χρήση του αλλά και ο τρόπος αποθήκευσης.

Όλα τα ελαιόλοδα δεν είναι ίδια, δεν χρήζουν της ίδιας μεταχείρισης και δεν μπορούν να καταναλωθούν με κάθε τρόπο, για παράδειγμα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ίδιο λάδι στη σαλάτα και το μαγείρεμα. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη δεν το κάνουμε στη μαγειρική αλλά στην αποθήκευση.

Το αποθηκεύετε κοντά σε πηγές θερμότητας αποτελεί λάθος. Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο στη θερμότητα που παράγει η ηλεκτρική κουζίνα και στο φως που διαπερνά τα παράθυρα της κουζίνας. Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις πολυφαινόλες, τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν τη γεύση του.

ακατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο

Έβαλε ελαιόλαδο μαζί με μαγειρική σόδα σε ένα μπολ - Ο λόγος; Φανταστικός

Βάλτε μαγειρική σόδα και ελαιόλαδο σε μπολ και ανακατέψτε τα! Με αυτό το μείγμα θα ηρεμήσετε από κάτι που σας "βασανίζει" καθημερινά. Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει το απόλυτο κόλπο.

Συγκεκριμένα, όλοι οι γονείς έχουν θέματα με την καθαριότητα και ψάχνουν απελπισμένα για λύσεις, είτε για ζωγραφισμένους τοίχος, είτε για λερωμένα χαλιά, είτε για αυτοκόλλητα κολλημένα στο ψυγείο.

Αφού, λοιπόν, σας δείξαμε τι κάνει η σόδα στα πόδια, θα περάσουμε σε ένα μυστικό καθαριότητας και αυτό λοιπόν, είναι η αφαίρεση των αυτοκόλλητων από την πόρτα του ψυγείου.

Και μη γκρινιάζετε που δε μπορείτε να το καθαρίσετε και να τα βγάλετε, γιατί το ίδιο κάνατε κι εσείς, όταν ήσασταν μικροί. Εμείς λοιπόν, σας λέμε πως μπορείτε να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, χρησιμοποιώντας δύο υλικά που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

  • Σε ένα μπολάκι βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψετε τα μέχρι να γίνουν ένα.
  • Με ένα πινελάκι απλώστε το μείγμα στην περιοχή του ψυγείου όπου είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια θα δείτε πως τα αυτοκόλλητα θα ξεκολλήσουν με μεγάλη ευκολία κι εσείς απλά θα έχετε χρειαστεί λιγότερο από 10’ για να το κάνετε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share