Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Για κουρτίνες σαν καινούργιες το μυστικό κρύβεται σε αυτό το σπιτικό υλικό

Έτσι θα τις επαναφέρετε!

23 Ιανουαρίου 2022 11:11
Για κουρτίνες σαν καινούργιες το μυστικό κρύβεται σε αυτό το σπιτικό υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το πρόβλημα του πλυσίματος των κουρτινών. Πως να πλύνετε τις κουρτίνες και το τούλι ώστε να μη καταστρέψετε το ευαίσθητο ύφασμα, αλλά και να επαναφέρετε το αρχικό τους λευκό χρώμα;

Παράλληλα, δείτε το πιο οικονομικό κόλπο για να καθαρίσετε σωστά το στρώμα σας.

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πλύσιμο των ευαίσθητων κουρτινών, για να τις κρατάτε πάντα σε άριστη κατάσταση.

Πρώτα απ’ όλα ξεκρεμάστε τις κουρτίνες και τινάξτε τις για να φύγει η περιττή σκόνη. Στη συνέχεια, μουλιάξτε τις σε ζεστό νερό (30-35 ° C) και προσθέστε μισό κιλό αλάτι. Αφήστε τις για 1,5-2 ώρες και στη συνέχεια ξεβγάλτε τις σε ζεστό νερό.

κουρτίνες

Βάλτε το τούλι σε μια μεγάλη λεκάνη με ζεστό νερό. Για να πλύνετε αποτελεσματικά τις κουρτίνες που έχουν κιτρινίσει, προσθέστε μηλόξιδο σε αναλογία 1 κουταλιά σε ένα λίτρο νερό. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε υγρό πλυσίματος για ευαίσθητα υφάσματα. Αν δεν έχετε εύκαιρο, τότε χρησιμοποιήστε σκόνη πλυντηρίου. Η σκόνη για πλύσιμο στο χέρι δημιουργεί έντονο αφρό, που είναι δύσκολο να το ξεβγάλετε από τις κουρτίνες και η σκόνη πλυντηρίου δημιουργεί ελάχιστο αφρό.

Μόλις πλύνετε το τούλι, αλλάξτε το νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες μπλε του μεθυλενίου. Βάλτε μέσα τις κουρτίνες και πλύντε τις ξανά. Είναι σχεδόν έτοιμες! Μένει να ξεπλύνετε το ύφασμα σε κρύο νερό και να τις κρεμάσετε. Μπορείτε να κρεμάσετε τις κουρτίνες από τον σιδηρόδρομο, θα στεγνώσουν φυσικά και δε θα χρειαστούν σιδέρωμα.

Αν οι κουρτίνες σας είναι λευκές και τις πλένετε στο πλυντήριο, προσθέστε στη θήκη του απορρυπαντικού μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Θα τις κάνετε να λάμπουν ακόμα περισσότερο. Πάντα να σιδερώνετε τις κουρτίνες από την ανάποδη μεριά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share