Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Φράκαρε" το παράθυρο; Με αυτό το πανέξυπνο κόλπο θα το αντιμετωπίσετε

Το μαγικό υλικό που λιπαίνει τις επιφάνειες - Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε

23 Ιανουαρίου 2022 09:58
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές η αμέριστη χρήση παραθύρων, συρταριών και άλλων σημείων στο σπίτι που ανοιγοκλείνουν, φρακάρουν. Πως θα τις κάνετε να ξεκολλήσουν απλά και οικονομικά; Παράλληλα, δείτε το ιδανικό αντισηπτικό για το σπίτι μόνο με 2 υλικά.

Το πρώτο που θα σκεφτήκατε είναι να αγοράσετε ένα προιόν ειδικό για αυτό το σκοπό ή να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι που είναι λιπαντικό, μόνο που πρέπει να προσέξετε με τη ποσότητα χρήσης του.

Ίσως να υπάρχει ένα υλικό που δεν σας έχει περάσει από το μυαλό, βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια και είναι το πιο κατάλληλο για τη λίπανση επιφανειών.

Αυτό είναι το πράσινο σαπούνι.

Αν έχουν “φρακάρει” τα συρτάρια ή τα παράθυρα, τότε υπάρχει ένα μυστικό,τρίψτε ένα σαπούνι στο κάτω μέρος των ραγών για να γλιστρήσει το συρτάρι. Για τα παράθυρα, τρίψτε το σαπούνι στα συρόμενα σημεία.

παράθυρο

Δεν θα αγοράσετε ξανά ντομάτες: Πως θα καλλιεργήσετε τις δικές σας στον κήπο (Βίντεο)

Υπάρχει κάτι ξεχωριστό στο να έχεις τον δικό σου κήπο. Σκαλίζεις το χώμα, βλέπεις τα φυτά να μεγαλώνουν και, φυσικά, όταν έρθεις ο καιρός, ο κόπος σου ανταμείβεται. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ πως μπορείτε να καλλιεργήσετε το θαυματουργό βότανο μόνοι σας.

Κόβεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχεις καλλιεργήσει με τα ίδια σου τα χέρια.

Επίσης, όταν ασχολείσαι με την κηπουρική, μαθαίνεις επαγγελματικές τεχνικές και κόλπα καλλιέργειας που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στον καθένα.

Για παράδειγμα, οι παραγινομένες ντομάτες. Οι περισσότεροι, τις πετούν στα σκουπίδια. Αλλά, αν ξέρεις, αυτές οι κατά τα άλλα «άχρηστες» ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σπορά και παραγωγή νέων φυτών ντομάτας.

Αν έχετε μερικά μέτρα γη ή χώρο στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας, θα μπορούσατε να έχετε μια δικιά σας μικρή παραγωγή, αντί να αγοράζετε ντομάτες που έχουν κοπεί άγουρες και ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν σε εσάς.

Αν όλα πάνε καλά, θα δείτε κάποιο αποτέλεσμα ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα και σύντομα θα έχετε μια εντυπωσιακή παραγωγή από κάθε φυτό ντομάτας που θα αναπτυχθεί. Και αυτές θα είναι οι δικές πανέμορφες και λαχταριστές ντομάτες χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Προχωρήστε πιο κάτω, για να μάθετε μια τεχνική ώστε να έχετε επιτυχία σε αυτή την καλλιέργεια. Μπορείτε να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να συναγωνιστείτε στο ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.

Πως θα καλλιεργήσετε την ντομάτα

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μια παραγινομένη ντομάτα
  • Μια μεγάλη γλάστρα
  • Χώμα

Λοιπόν, πώς γίνεται; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε την απάντηση.

Ξεκινήστε κόβοντας την ντομάτα σε φέτες.

εν θα αγοράσετε ξανά ντομάτες: Πως θα καλλιεργήσετε τις δικές σας στον κήπο

Τοποθετήστε τις φέτες στην επιφάνεια μιας γλάστρας που έχετε γεμίσει πρώτα με χώμα.

Δεν θα αγοράσετε ξανά ντομάτες: Πως θα καλλιεργήσετε τις δικές σας στον κήπο

Καλύψτε με λίγο ακόμη χώμα.

 Δεν θα αγοράσετε ξανά ντομάτες: Πως θα καλλιεργήσετε τις δικές σας στον κήπο

Ποτίζετε ελαφρά σε τακτά χρονικά διαστήματα και περιμένετε για περίπου 7-14 ημέρες. Οι σπόροι θα πρέπει να έχουν βλαστήσει και τα μικρά φυτά θα έχουν εμφανίσει το πρώτο ζευγάρι φύλλα.

Αποφασίστε σε ποιο σημείο θέλετε να μεγαλώσετε τα φυτά σας. Μπορείτε να επιλέξετε γλάστρες όπου θα μεταφυτεύσετε με προσοχή 3-4 νεαρά φυτά αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share