Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εξοικονόμηση χώρου: 10 εύκολοι τρόποι για να εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο του σπιτιού σας

Βάλτε τέλος στην έλλειψη αποθηκευτικών χώρων

20 Ιανουαρίου 2022 19:43
Εξοικονόμηση χώρου: 10 εύκολοι τρόποι για να εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο του σπιτιού σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα περισσότερα σπίτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο. Αν το δικό σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ακολουθώντας μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε εξοικονόμηση χώρου.

9 + 1 συμβουλές για να καθαρίσετε τα δυσκολότερα σημεία του σπιτιού

Προσθέστε ράφια και συρτάρια έξω από το μπάνιο

Τα περισσότερα σπίτια στο μπάνιο διαθέτουν λίγο χώρο που χωράει μερικά ράφια ή ένα μικρό ντουλάπι. Εσείς μπορείτε να επεκτείνετε το μπάνιο σας και έξω από την πόρτα, στο χολ, και να βάλετε εκεί τις πετσέτες και τα αφρόλουτρά σας.

Βάλτε μεγαλύτερες κουρτίνες

Οι μεγάλες κουρτίνες μπορεί να μην σας δίνουν περισσότερο χώρο αλλά δημιουργούν αίσθηση ευρυχωρίας κάτι που δίνει πόντους στην εμφάνιση του δωματίου σας. Κρεμάστε τις κουρτίνες σας μερικά εκατοστά πιο πάνω από το σημείο που ξεκινάει το παράθυρο - ή ακόμη και από μια ράγα που είναι κολλημένη στο ταβάνι.

σπιτι-χωροσ

Επενδύστε σε έξυπνα έπιπλα Τα κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους από κάτω είναι μια πολύ καλή επιλογή που θα σας λύσει τα χέρια όταν έχουν γεμίσει τα πατάρια, οι ντουλάπες και η αποθήκη σας.

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από τη σκάλα σας βάζοντας ράφια, συρτάρια ή δημιουργώντας μία αυτοσχέδια γωνιά διαβάσματος. Με έναν καναπέ και μερικά ράφια θα έχετε το τέλειο σημείο για διάβασμα. Αν δεν είστε μελετηροί τύποι τότε μπορείτε να προσθέσετε συρτάρια και να τα εκμεταλλευτείτε ως αποθηκευτικούς χώρους.

Χρησιμοποιήστε παλ αποχρώσεις

Οι παλ αποχρώσεις έχουν το καλό πως μεγαλώνουν έναν χώρο και τον αναδεικνύουν καλύτερα. Έτσι λοιπόν, αν έχετε μικρό σπίτι και θέλετε να το μεγαλώσετε και να το φωτίσετε, τότε επιλέξτε παλ αποχρώσεις. Αφήστε τα σκούρα χρώματα για μεγαλύτερους και πιο αυστηρούς χώρους.

Μην βάζετε τεράστιους καναπέδες

σπιτι-χωροσ

Το ότι όλος ο κόσμος έχει στο σπίτι του τεράστιους καναπέδες δε σημαίνει πως πρέπει να κάνετε το ίδιο και εσείς. Αν έχετε έλλειψη χώρου προτιμήστε να πάρετε δύο διθέσιους καναπέδες ή έναν γωνιακό.

Βάλτε λάμπες τοίχου

Αποφύγετε τα επιτραπέζια ή επιδαπέδια φωτιστικά που πιάνουν έξτρα χώρο και προτιμήστε να βάλετε λάμπες και φωτιστικά στον τοίχο. Είναι μόδα και θα προσθέσουν στιλ στον χώρο σας.

Προσθέστε διακοσμητικά που είναι αποθηκευτικοί χώροι Αν έρθει η ώρα να διακοσμήσετε το σπίτι σας και είστε ανάμεσα σε μία τεράστια μπάλα φωτιστικό ή σε μία ντουλάπα φτιαγμένη από vintage βαλίτσες, τότε ξέρετε τι θα πρέπει να επιλέξετε. Βρείτε διακοσμητικά που έχουν άποψη αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν και αποθηκευτικούς χώρους.

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους σας Δεν είναι απαραίτητο να έχετε πέντε διαφορετικά τραπεζάκια σε ένα σαλόνι. Μπορείτε να γλυτώσετε χώρο δημιουργώντας σε διάφορες γωνιές του σπιτιού ραφάκια και τοποθετώντας πάνω ό,τι θέλετε. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πτυσσόμενο γραφείο, που μόλις τελειώνετε τη δουλειά σας θα διπλώνει στον τοίχο και δε θα πιάνει πια χώρο.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share