Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θέλετε να μυρίζει πάντα τέλεια το μπάνιο σας; Αυτό πρέπει να κάνετε!

Μια επίσκεψη στο φυτώριο της γειτονιάς σας είναι αρκετή

20 Ιανουαρίου 2022 18:24
Θέλετε να μυρίζει πάντα τέλεια το μπάνιο σας; Αυτό πρέπει να κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται να φτιάξετε κανένα αρωματικό χώρου, δεν είναι απαραίτητο να κουραστείτε καθόλου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι μια επίσκεψη στο φυτώριο της γειτονιάς σας.

Φανταζόμαστε θα έχετε μάθει ποιο είναι το μεγαλύτερο trend διακόσμησης για το μπάνιο φέτος. Αν όχι, ήρθε η ώρα να μάθετε πως η διακόσμηση του μπάνιου σας με φυτά και λουλούδια είναι πλέον το απόλυτο must.

Διαβάστε επίσης: 10 λάθη που κάνουμε στο μπάνιο και μας βλάπτουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε και πως να τα διορθώσουμε

Αυτό ακριβώς, λοιπόν, θα κάνετε. Πάρτε από το φυτώριο λίγο ευκάλυπτο ή λεβάντα ή δεντρολίβανο ή μέντα, δημιουργήστε ένα μπουκέτο και δέστε το με έναν σπάγκο. Βάλτε το μπουκέτο σε όποιο σημείο του μπάνιου σας θέλετε.

Εμείς θα σας συστήναμε να το βάλετε κοντά στην μπανιέρα ή να το δέσετε σε κάποιο σημείο της ντουζιέρας σας. Έτσι, κάθε φορά που θα κάνετε μπάνιο ο ατμός και η θερμότητα που θα προέρχονται από το ζεστό νερό θα βοηθούν τα φυτά σας να απελευθερώνουν τα αρώματά τους και να κάνουν ολόκληρο το μπάνιο σας να μοσχοβολάει.

μπανιο-μυρωδια

Πέρα από αυτό θα κάνετε πολύ καλό και στο άγχος και τα νεύρα που μπορεί να έχετε από μια πιεσμένη μέρα στη δουλειά. Τα αρώματα που αναδύουν, άλλωστε, τα φυτά στο μπάνιο βοηθούν στην δημιουργία ενός ήρεμου και μακριά από άγχος περιβάλλοντος.

Άλατα σε πλακάκια: Με αυτόν τον φυσικό τρόπο θα τα εξαφανίσετε

Καθαρίζοντας τα πλακάκια του μπάνιου, θα κάνετε όλο το μπάνιο να λάμπει και να δείχνει καθαρότερο και ομορφότερο. Αν τα πλακάκια του μπάνιου σας έχουν χάσει το αρχικό τους χρώμα και έχουν επιπλέον μουχλιάσει, και η ερώτηση: «Πώς φεύγουν τα άλατα από τα πλακάκια;» σας προβληματίζει ιδιαίτερα, μη στενοχωριέστε: σας έχουμε τη λύση!

Τι θα χρειαστείτε για το καθάρισμα:

  • Γάντια
  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα
  • Ειδικό καθαριστικό για τη μούχλα (ή ένα σπιτικό μείγμα από ξίδι και μαγειρική σόδα)
  • Ειδικό καθαριστικό για τα πλακάκια του μπάνιου (ή ένα σπιτικό μείγμα από ξίδι και μαγειρική σόδα)
  • Σφουγγάρι ή πανάκι με μικροΐνες
  • Απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Σκουπάκι με φαράσι
  • Υφασμάτινη σφουγγαρίστρα και κουβά
  • Καθαριστικό πατώματος

Πώς φεύγουν τα άλατα από τα πλακάκια του πατώματος

Συμμαζέψτε το πάτωμα του μπάνιου από την ακαταστασία και σκουπίστε το με ένα βουρτσάκι και φαράσι.

Φτιάξτε ένα καθαριστικό διάλυμα στον κουβά, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης στην ετικέτα του καθαριστικού της επιλογής σας.

Βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμα, ξεκινώντας από την πιο απομακρυσμένη πλευρά του δωματίου και καταλήγοντας στην πόρτα. Τα πλακάκια του πατώματος στο μπάνιο καθαρίζονται ευκολότερα με μια υφασμάτινη σφουγγαρίστρα που φτάνει πιο αποτελεσματικά ανάμεσα στους αρμούς.

Περιμένετε μερικά λεπτά. Περιμένετε πρώτα να στεγνώσει το καθαριστικό και μετά σφουγγαρίστε πάλι το πάτωμα με καθαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι ή χαρτί κουζίνας για να γυαλίσετε τα πλακάκια. Σε αυτό το κομμάτι μπορούν να σας βοηθήσουν και τα παιδιά. Γιατί να μη μετατρέψετε το καθάρισμα σε παιχνίδι και να δείτε ποιος θα καταφέρει να κάνει τα πλακάκια πιο αστραφτερά;

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share