Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

5+1 λάθη που κάνουμε όταν σιδερώνουμε

Δώστε προσοχή!

20 Ιανουαρίου 2022 15:25
5+1 λάθη που κάνουμε όταν σιδερώνουμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας «επαγγελματία» στο σιδέρωμα, υπάρχουν κάποια βασικά – και μεγάλα – λάθη που οι περισσότεροι κάνουν χωρίς να το γνωρίζουν. Παράλληλα, δείτε πως θα φύγουν οι ζάρες από τα ρούχα χωρίς σιδέρωμα.

Δείτε ποια είναι αυτά και σιδερώστε τα ρούχα σας… στην εντέλεια:

1. Σιδερώνετε υφάσματα που είναι πολύ στεγνά

Ένα μικρό ποσοστό υγρασίας είναι απαραίτητο για να χαλαρώσει το ύφασμα όταν περνάει το σίδερο από πάνω. Χρησιμοποιήστε τον ατμό για εξαλείψετε πλήρως τις ζάρες που… επιμένουν.

2. Αφήνετε τα εσώρουχα για το τέλος

Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν απ’ ότι για να ζεσταθούν. Γι αυτό και πρέπει να ξεκινάτε με τα υφάσματα που χρειάζονται την χαμηλότερη θερμοκρασία. Ξεκινήστε με πολυεστέρα και μετάξι και προχωρήστε στα βαμβακερά και τα λινά. Αν κάνετε το αντίθετο ρισκάρετε να δείτε κάποια υφάσματα να… λιώνουν.

3. Ανεβάζετε πολύ την θερμοκρασία

Αν κάποιο ρούχο αποτελείται από δύο υφάσματα χρησιμοποιήστε την θερμοκρασία που είναι κατάλληλη για το πιο ευαίσθητο. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε το ρούχο σας.

4. Δεν καθαρίζετε το σίδερο

Κάποια υφάσματα αφήνουν αποτύπωμα πάνω στο σίδερο, όπως και διάφορα σπρέι. Καθαρίστε, λοιπόν, το σίδερο με μαγειρική σόδα όταν είναι κρύο. Διαφορετικά ρισκάρετε να μείνουν λεκέδες στα ρούχα σας.

σιδέρωμα

5. Δεν αντικαθιστάτε την σιδερώστρα

Προμηθευτείτε ένα κάλυμμα για την σιδερώστρα σας και αντικαταστήστε το όταν δείτε ότι αρχίζει να φθείρεται. Θα διαπιστώσετε πως παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του σιδερώματος.

6. Αποθηκεύετε το σίδερο με νερό μέσα

Πάντα να αδειάζετε το νερό από το σίδερο πριν το αποθηκεύσετε. Το νερό που μένει μέσα μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά εξαρτήματα του σίδερου.

7. Ρίχνετε ατμό σε υφάσματα χωρίς να τα τεντώνετε

Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τον ατμό πιάστε το ρούχο από την πλευρά που κρέμεται και τεντώστε το ελαφρά. Αν το ρούχο είναι βαρύ και ο ατμός δεν εισχωρεί εύκολα, γυρίστε το έξω μέσα και σιδερώστε το και από τις δύο πλευρές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share