Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Το όνειρο κάθε νοικοκυράς: Ο επαναστατικός ηλεκτρικός φούρνος που κάθε γυναίκα θα ήθελε στην κουζίνα της

Εκπληκτικός!

19 Ιανουαρίου 2022 11:53
Το όνειρο κάθε νοικοκυράς: Ο επαναστατικός ηλεκτρικός φούρνος που κάθε γυναίκα θα ήθελε στην κουζίνα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ηλεκτρικός φούρνος: Η τεχνολογια, τα τελευταία χρόνια εξελισσεται με ραγδαίους ρυθμούς με σκοπό να απλοποιήσει τις ζωές μας. Καλώς ή κακώς, περνάμε ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας στην κουζίνα.

Ηλεκτρικός φούρνος: Η καθημερινότητα στην κουζίνα περιστρέφεται γύρω από τον φούρνο.
Ποιος δεν θα ήθελε έναν υπερσύγχρονο ηλεκτρικό φούρνο που θα μπορούσε να του γλιτώσει χρόνο και να του λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα. Οι παρακάτω ηλεκτρικοί φούρνοι, είναι το όνειρο κάθε νοικοκυράς

Ακολουθούν μερικές από τις ονειρικές και σύγχρονες κουζίνες

Το όνειρο κάθε νοικοκυράς: Ο επαναστατικός ηλεκτρικός φούρνος που κάθε γυναίκα θα ήθελε στην κουζίνα της

Το όνειρο κάθε νοικοκυράς: Ο επαναστατικός ηλεκτρικός φούρνος που κάθε γυναίκα θα ήθελε στην κουζίνα της

Το όνειρο κάθε νοικοκυράς: Ο επαναστατικός ηλεκτρικός φούρνος που κάθε γυναίκα θα ήθελε στην κουζίνα της

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί:

Επίμονα λίπη που δε βγαίνουν; Με αυτό το κόλπο θα γίνουν «παρελθόν» από τον φούρνο

Όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κανείς τον χώρο της κουζίνας, όσο πιο συχνά μαγειρεύει, τόσο πιο πολύ θα πρέπει να ασχολείται με την αφαίρεση της βρομιάς και των λεκέδων από τα σκεύη και τις συσκευές της κουζίνας του. Μια από από τις πιο γνωστές ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα είναι ο φούρνος.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικές συσκευές: Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο θα τις κάνετε να κρατήσουν για πάντα

λίπη φούρνος

Καθαρισμός τζαμιού φούρνου

Ένα καθαρό τζάμι σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την κατάσταση του φαγητού σου, καθώς υπάρχει η απαραίτητη ορατότητα και τα λίπη που υπάρχουν δεν πάνω δεν επηρεάζουν την ποιότητα του φαγητού που ψήνεται. Μια καλή λύση είναι να καθαρίσετε το τζάμι του φούρνου, αμέσως μετά το ψήσιμο με ένα νωπό πανί. Εάν ο φούρνος έχει κρυώσει, πάρτε ένα βαμβακερό πανί που το έχετε βρέξει λίγο και καθαρίστε το τζάμι του φούρνου. Με αυτό τον τρόπο δε θα προλάβει να συσσωρευτεί λίπος στην επιφάνειά του και δε θα είναι χρονοβόρος ο καθαρισμός του. Σε περίπτωση όμως που υπάρχουν επίμονοι λεκέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αλοιφή, που έχετε φτιάξει από ίση ποσότητα νερού και σόδας. Απλώστε την αλοιφή στο τζάμι και αφήστε την, για 15 λεπτά. Μετά με ένα νωπό πανί και μία ξύστρα φούρνου, καθαρίστε τους επίμονους λεκέδες στο τζάμι του φούρνου σας.
Πώς θα καθαρίσετε το εσωτερικό του διπλού τζαμιού του φούρνου σου;

Ένας αρκετά λεπτομερής τρόπος, είναι να ξεβιδώσετε τα δυο γυαλιά, χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι στις βίδες που βρίσκονται στο πλάι της πόρτας. Στην συνέχεια. Τραβήξτε τα γυαλιά προς τα έξω και καθαρίστε τα. Πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με την συγκεκριμένη διαδικασία. Μάλιστα υπάρχουν εταιρείες που καλύπτουν πλέον τις πλαϊνές βίδες της πόρτας του φούρνου.

Αφαιρέστε τις σχάρες

Καλό θα ήταν να αφαιρεθούν όλα τα αποσπώμενα μέρη του φούρνου, όπως είναι οι σχάρες. Τοποθετήστε τις σχάρες στο νιπτήρα σε μια μεγάλη λεκάνη με καυτό νερό και προσθέστε λίγες σταγόνες από το υγρό απορρυπαντικό πιάτων και άφησε τις σχάρες να μουλιάσουν μέσα στο νερό.

καθάρισμα φούρνος λίπη

Φτιάξε καθαριστικό φούρνου

Ρίξτε την μαγειρική σόδα μέσα σε ένα μπουκαλάκι και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Ανακινήστε το για αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθεί καλά η σόδα. Όσο πιο βρόμικος είναι ο φούρνος σου τόσο περισσότερη ποσότητα θα χρειαστεί ν προσθέσετε για να καθαρίσει αποτελεσματικά. Εάν μάλιστα έχει περάσει καιρός από τότε που καθαρίσατε τελευταία φορά τον φούρνο σας, μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα από την προτεινόμενη δοσολογία μέσα στο νερό.

Ψεκάστε το φούρνο

Αφού φτιάξετε το διάλυμα, μπορείτε μετά να ψεκάσετε τον φούρνο σας. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 3- 4 ώρες. Μόλις περάσουν οι πρώτες 2-3 ώρες, ελέγξτε εάν έχει δράσει αποτελεσματικά η μαγειρική σόδα, εάν ακόμα είναι κολλημένα τα λίπη και οι βρομιές τότε καλό θα ήταν να αφήσετε το διάλυμα να δράσει και λίγη ώρα ακόμα. Εάν έχουν μαλακώσει τότε μπορείτε ν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Καθάρισε με μια βρεγμένη πετσέτα

Βάλτε τα γάντια σας και πάρτε μια υγρή πετσέτα, για να αφαιρέσετε τα καμένα λίπη και τη μαγειρική σόδα από τα τοιχώματα του φούρνου σας. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε σύρμα ή κάποιο άλλο σκληρό υλικό, γιατί μπορεί να καταστρέψετε το φούρνο σας. Τέλος, μπορείτε να ψεκάσετε το εσωτερικό του φούρνου με λίγο λευκό ξίδι, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share