Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Κάηκε η πλάκα του σιδέρου; Καθαρίστε την με αυτό το υλικό του μπάνιου

Σίδερο σαν καινούργιο!

18 Ιανουαρίου 2022 11:32
Κάηκε η πλάκα του σιδέρου; Καθαρίστε την με αυτό το υλικό του μπάνιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε την μαυρισμένη πλάκα του σιδέρου και μάλιστα με υλικά που έχετε στο σπίτι σας και δεν φανταζόσασταν ότι θα χρησιμεύσουν για αυτό το σκοπό.

Εάν η πλάκα του σίδερου έχει υπολείμματα καμένων υφασμάτων τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη οδοντόκρεμα.

Εφαρμόστε την σε κρύο ή χλιαρό σίδερο, τρίψτε καλά και ξεπλύνετε με ένα νωπό πανί. Η πλάκα θα γυαλίσει και θα ξαναγίνει σαν καινούργια!

οδοντόκρεμα

Κάνε το σιδέρωμα σου πανεύκολο με αυτά τα 5 κόλπα

Οι νοικοκυρές ψηφίζουν ότι είναι η πιο βαρετή δουλειά στη φροντίδα του σπιτιού. Απαιτεί χρόνο και στασιμότητα, άσε που το καλοκαίρι υποφέρεις από τη ζέστη. Επομένως, όσα περισσότερα κόλπα για το σιδέρωμα γνωρίζουμε τόσο καλύτερα!

Αυτά είναι τα 5 κόλπα που θα κάνουν τη διαδικασία πιο ανώδυνη

  • Η μεταλλική επιφάνεια του σίδερου σου έχει υπολείμματα που το κάνουν κολλώδες; Ρίξε λίγο αλάτι και σιδέρωσε (χωρίς ατμό) μία σελίδα χαρτί.
  • Για να μην τσαλακώνουν τα ρούχα από μετάξι, μαλλί και ρεγιόν τα οποία απαγορεύεται να σιδερώσεις, τοποθέτησε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στη σιδερώστρα και άπλωσε το ρούχο πάνω της. Πέρασε με το σίδερο στον ατμό 7-10 εκατοστά πάνω από το ρούχο αρκετές φορές. Η υγρή θερμότητα που αντανακλά βοηθά να περιοριστούν οι πτυχώσεις.

σιδέρωμα

  • Για να απαλλαγείς από τα σημάδια του ιδρώτα στις μασχάλες και το γιακά του λευκού πουκαμίσου ή του t-shirt σου, ρίξε baby powder πριν το σιδέρωμα.
  • Έχεις πλισέ φούστα ή φόρεμα; Μπορείς να βάλεις σε κάθε πτύχωση ένα τσιμπιδάκι ώστε να μείνουν σταθερές πριν σιδερώσεις. Μην ξεχάσεις να τις βγάλεις μετά!
  • Για να φτάσεις στα δύσκολα σημεία ενός πουκαμίσου, δηλαδή το γιακά και γύρω από τα κουμπιά, μπορείς να εφαρμόσεις σίδερο για το ίσιωμα των μαλλιών
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share