Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Απολυμαντικό καθάρισμα στα ντουλάπια της κουζίνας με 1 υλικό - Η πιο αποτελεσματική λύση

"Θα σας βάλει τα γυαλιά"

17 Ιανουαρίου 2022 20:57
Απολυμαντικό καθάρισμα στα ντουλάπια της κουζίνας με 1 υλικό - Η πιο αποτελεσματική λύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ντουλάπια της κουζίνας σας υποφέρουν καθημερινά. Όχι μόνο από τη χρήση που κάνετε εσείς, αλλά από τα λίπη, τα υπολείμματα φαγητού και τη σκόνη που μαζεύεται στην επιφάνεια και το εσωτερικό τους. Παράλληλα, δείτε πως θα απομακρύνετε τον λεκέ από το καμένο μάτι της κουζίνας.

Οι λεκέδες αυτοί είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από τα ντουλάπια σας όσο περνάει ο καιρός που την αφήνετε.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να τα διατηρείτε πάντα καθαρά και αστραφτερά

Όπως και τα μαγειρικά σκεύη, έτσι και τα ντουλάπια της κουζίνας λαδώνονται συχνά.

Βήματα

  • Προσθέστε λίγο σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού
  • Ανακατέψτε με ζεστό νερό και διώξτε μακριά τη βρωμιά.
  • Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ένα καλά στυμμένο πανάκι και στεγνώστε.

καθάρισμα

Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου από καμένα λίπη και λαδιές με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια στους ανθρώπους να καθαρίζουν συχνά και επαρκώς τα σπίτια τους, Έτσι, όσον αφορά την καθαριότητα του φούρνου της κουζίνας, δεν καθαρίζεται τόσο συχνά, όσο γίνονταν.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικές συσκευές: Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο θα τις κάνετε να κρατήσουν για πάντα

φούρνος πόρτα λίπη

Η συχνή χρήση του φούρνου αφήνει συνήθως καμένα λίπη, οσμές και σημάδια. Τα περισσότερα, δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό, διότι μετά την εκτέλεση μιας συνταγής στην κουζίνα επικρατεί χάος.

Μάλιστα, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε δεν είναι άλλο από το να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να σώσει μια νοικοκυρά είναι η μαγειρική σόδα.

Τι να κάνετε για να καθαρίσετε τον φούρνο σας

  • Βάλτε μια ποσότητα μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ και με λίγο νερό δημιουργήστε ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Απλώστε το μείγμα στην πόρτα της κουζίνας και αφήστε το για 15 με 20 λεπτά.
  • Καθαρίστε με ένα καθαρό, νωπό πανί, την πόρτα του φούρνου.

Το βέβαιο είναι πως ο φούρνος θα λάμψει. Έτσι, θα μπορείτε ξανά να ψήσετε, χωρίς να έχει δυσάρεστα υπολείμματα από τις προηγούμενες μαγειρικές απόπειρές σας.

Τα μυστικά του…φούρνου: Το απόλυτο κόλπο για να ψήνετε καλύτερα

Το ψήσιμο στο φούρνο δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι λεπτομέρειες που πολλοί αγνοούν είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Πολλά τα ερωτήματα, πολλές και οι απαντήσεις γύρω από τον σωστό τρόπο ψησίματος αλλά και τι σωστή λειτουργία του φούρνου.

Παράλληλα, δείτε εδώ τους βασικούς κανόνες για ψήσιμο αρνιού στη σούβλα.

Τα μυστικά του σωστού ψησίματος στον φούρνο

Πάνω-κάτω αντίσταση: Είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά.

Κάτω αντίσταση: Η κάτω αντίσταση επιλέγεται για την τελευταία φάση του ψησίματος, όταν χρειάζεται περισσότερο ρόδισμα η κάτω πλευρά του φαγητού (π.χ. πίτες).

Πάνω αντίσταση: Η πάνω αντίσταση προσφέρεται για το επιπλέον ρόδισμα των φαγητών στην επιφάνεια τους.

Γκριλ: Λειτουργία με υπέρυθρη ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται κυρίως για ψήσιμο κρέατος, όπως μπριζόλες και κεμπάπ, αλλά και για ψητά λαχανικά, ψάρια και για ρόδισμα.

Γκριλ με θερμό αέρα: Λειτουργία για το ψήσιμο πιο μεγάλων και χοντρών κομματιών κρέατος, όπως κοτόπουλο, ρολό, μπριζόλες.

Θερμός αέρας: Τα φαγητά ψήνονται σε ένα στρώμα ζεστού αέρα. Ο αέρας εισέρχεται και κατανέμεται ομοιόμορφα από μια τουρμπίνα στον θάλαμο και ζεσταίνεται μέσω ενός δακτυλίου στο πίσω τοίχωμα του θαλάμου. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για παστίτσιο, μουσακά και γίγαντες.

Ψήσιμο στον αέρα: Έχουμε την δυνατότητα να ψήσουμε ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα εξασφαλίζοντας ομοιόμορφα αποτελέσματα.

Εντατικό ψήσιμο: Συνδυασμός θερμού αέρα plus & κάτω αντίστασης για εξοικονόμηση χρόνου. Συνίσταται για φαγητά με υγρή βάση, όπως τάρτες και πίτσες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share