Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το σπιτικό σπρέι που θα σας κάνει να ξεχάσετε το ξεσκόνισμα για καιρό

Θα σας «λύσει» τα χέρια

17 Ιανουαρίου 2022 15:29
Αυτό είναι το σπιτικό σπρέι που θα σας κάνει να ξεχάσετε το ξεσκόνισμα για καιρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και για πολλές και πολλούς το ξεσκόνισμα δεν είναι και η πιο… αγαπημένη σπιτική εργασία, είναι σαφέστατα απαραίτητη για να μην πιάσετε αράχνες.

Ωστόσο, στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες… κόλπα, που μπορούν να σας βοηθήσουν, όχι να το αποφύγετε, αλλά τουλάχιστον, να το κάνετε πιο αργά, διατηρώντας απομακρυσμένη τη σκόνη από τα έπιπλά σας για περισσότερο καιρό.

Δείτε επίσης: Καθαριότητα στο σπίτι: 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε το ξεσκόνισμα

σπιτικό σπρέι ξεσκόνισμα

Και να ένας τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σπρέι για το ξεσκόνισμα.

Θα χρειαστείτε να αναμίξετε 300 ml νερό, 1.5 κουταλιά της σούπας μαλακτικό ρούχων, 1 κουταλιά της σούπας οινόπνευμα και όλα αυτά να τα βάλετε σε ένα μπουκαλάκι με λαβή για ψέκασμα.

Αφού τα ανακατέψετε καλά θα πρέπει να ψεκάσετε τις επιφάνειες και να σκουπίσετε πολύ δυνατά, ώστε το μαλακτικό να δράσει και να σας προσφέρει την αντιστατική του ιδιότητα που θα αποτρέπει τη σκόνη απ” το να «καθίσει» στα έπιπλά σας, για αρκετά περισσότερο καιρό.

Ξεσκονίζετε το σπίτι σας το βράδυ; Λάθος! - Γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε

Ένα καθαρό δωμάτιο είναι σπουδαία υπόθεση στην αποφυγή αλλεργιών καθώς το δωμάτιό μας συνήθως είναι η πηγή όλων των μικροβίων. Μυστικά για την σωστή καθαριότητα υπάρχουν πάμπολλα ακόμη και για τα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού, δείτε εδώ πώς θα καθαρίσετε τα παντζούρια σας.

Φροντίστε να αλλάζετε συχνά σεντόνια και μαξιλαροθήκες και να τινάζετε το στρώμα σας τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Πρέπει να ξεσκονίζετε σε εβδομαδιαία βάση το δωμάτιό σας και να μην έχετε πολλά πράγματα γιατί αυτά συσσωρεύουν σκόνη που επιβαρύνει το πρόβλημα. Επίσης μην ξεχνάτε να αερίζετε το δωμάτιό σας καθημερινά.

Αφού καθαρίσετε το υπνοδωμάτιό σας, συνεχίστε και στο υπόλοιπο σπίτι γιατί παντού παραμονεύει σκόνη που ίσως σας βλάπτει. Πέρα από τα παραπάνω βασικά tip καθαριότητας που πρέπει να εφαρμόζετε, υπάρχει ακόμα κάτι που είναι ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ώρα που θα καθαρίσετε το δωμάτιό σας. Είναι μεγάλο λάθος να ξεσκονίζετε το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε. Η καλύτερη ώρα για καθαριότητα είναι το πρωί ώστε οι σκόνη να έχει προλάβει να καταλαγιάσει πριν κοιμηθείτε.

Ξεσκονίζοντας το δωμάτιο θα παρατηρήσετε πως αμέσως μετά υπάρχει έντονη κινητικότητα στην ατμόσφαιρα του δωματίου. Κάποια υπολείμματα σκόνης μένουν στον αέρα και πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες πριν μπορέσετε να ξαπλώσετε στο δωμάτιό σας χωρίς κίνδυνο. Αν δεν το κάνετε το πιο πιθανόν είναι να εισπνεύσετε όλες αυτές τις σκόνες και να επιδεινώσετε την κατάστασή σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share