Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα 3 απλά υλικά που κάνουν το σπίτι να μυρίζει υπέροχα

Δεν είχαμε ιδέα!

17 Ιανουαρίου 2022 11:23
Αυτά είναι τα 3 απλά υλικά που κάνουν το σπίτι να μυρίζει υπέροχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι αγαπάμε ένα σπίτι που μυρίζει ωραία. Υπάρχουν φορές, που πηγαίνουμε και αγοράζουμε πολλά και διάφορα αποσμητικά χώρου. Όχι μόνο περιέχουν πολλά χημικά, αλλά είναι και καταστροφικά για το περιβάλλον και για την υγεία μας.

Δείτε επίσης: Οδηγός της τεμπέλας: 9+1 tips για πεντακάθαρο σπίτι χωρίς κόπο

μυρωδιά σπίτι υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 1 βάζο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • 5-6 κλωναράκια δενδρολίβανο

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό, προσθέστε το χυμό λεμονιών, το εκχύλισμα βανίλιας και το δενδρολίβανο.

Αφήστε το μείγμα να βράσει και έπειτα τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο βάζο.

Μέσα στο βάζο πρόσθεσε και αρκετές φέτες λεμονιού και επιπρόσθετα κλωναράκια δενδρολίβανου για πιο έντονη μυρωδιά και ιδιαίτερη διακόσμηση.

Το συγκεκριμένο αρωματικό χώρου μπορεί να διαρκέσει για μέρες. Όμως αν διαπιστώσετε ότι πλέον δεν είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του, μπορείτε να ξανά βράσετε το ίδιο μείγμα.

Το μυστικό για να βγάλεις τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα

Το να μυρίζεις σαν τασάκι δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν, γι' αυτό δες παρακάτω πώς θα βγάλεις τη μυρωδιά από τα ρούχα σου.

Οι μη καπνιστές απεχθάνονται τη μυρωδιά όπως ο διάολος το λιβάνι ενώ οι καπνιστές, όσο κι αν δεν θέλουν να σταματήσουν την κακή τους συνήθεια, πολύ θα ήθελαν τα τσιγάρα τους να μην αφήνουν τέτοια μυρωδιά στο χώρο, στα ρούχα, στα δάχτυλα και την ανάσα τους. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται γενικώς.

Με την ευκαιρία δες πώς θα διώξεις την τσιγαρίλα από το σπίτι.

Για τις περιπτώσεις λοιπόν που η τσιγαρίλα έχει ποτίσει το ρούχο και θες να τη διώξεις μακριά, κάνεις κάτι από τα παρακάτω:

  • Τα βγάζεις στο μπαλκόνι να αεριστούν όλο το βράδυ. Μερικές φορές όμως, ούτε αυτό είναι αρκετό. Πάμε παρακάτω.
  • Περνάς τα ρούχα με μία βούρτσα που έχεις βυθίσει μέσα σ’ ένα λίτρο νερό με ένα κουταλάκι αμμωνία.
  • Προληπτικά βάζεις μερικά ξυλάκια γαρύφαλλου και κανέλας στην ντουλάπα. Είναι έντονες μυρωδιές, οι οποίες θα εμποδίσουν την τσιγαρίλα να επικρατήσει πάνω στο ύφασμα.
  • Βάζεις μέσα σε μία σακούλα (πλαστική) το ρούχο 2-3 κουταλάκια μαγειρική σόδα και λίγο μαλακτικό ρούχων ή αιθέρια έλαια. Τα αφήνεις για καμιά ώρα και μετά ρίχνεις το ρούχο στο πλυντήριο. Την επόμενη φορά που θα καπνίσεις φορώντας αυτό το ρούχο, η τσιγαρίλα δεν θα είναι τόσο επίμονη.
  • Ψεκάζεις τα ρούχα με σπρέι που περιέχει νερό και βότκα. Κι όμως, η βότκα δεν πίνεται μόνο, έχει κι άλλη χρήση: φρεσκάρει τα ρούχα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share