Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου από καμένα λίπη και λαδιές με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας

Δεν είχαμε ιδέα!

16 Ιανουαρίου 2022 10:56
Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου από καμένα λίπη και λαδιές με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια στους ανθρώπους να καθαρίζουν συχνά και επαρκώς τα σπίτια τους, Έτσι, όσον αφορά την καθαριότητα του φούρνου της κουζίνας, δεν καθαρίζεται τόσο συχνά, όσο γίνονταν.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικές συσκευές: Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο θα τις κάνετε να κρατήσουν για πάντα

φούρνος πόρτα λίπη

Η συχνή χρήση του φούρνου αφήνει συνήθως καμένα λίπη, οσμές και σημάδια. Τα περισσότερα, δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό, διότι μετά την εκτέλεση μιας συνταγής στην κουζίνα επικρατεί χάος.

Μάλιστα, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε δεν είναι άλλο από το να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να σώσει μια νοικοκυρά είναι η μαγειρική σόδα.

Τι να κάνετε για να καθαρίσετε τον φούρνο σας

  • Βάλτε μια ποσότητα μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ και με λίγο νερό δημιουργήστε ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Απλώστε το μείγμα στην πόρτα της κουζίνας και αφήστε το για 15 με 20 λεπτά.
  • Καθαρίστε με ένα καθαρό, νωπό πανί, την πόρτα του φούρνου.

Το βέβαιο είναι πως ο φούρνος θα λάμψει. Έτσι, θα μπορείτε ξανά να ψήσετε, χωρίς να έχει δυσάρεστα υπολείμματα από τις προηγούμενες μαγειρικές απόπειρές σας.

Τα μυστικά του…φούρνου: Το απόλυτο κόλπο για να ψήνετε καλύτερα

Το ψήσιμο στο φούρνο δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι λεπτομέρειες που πολλοί αγνοούν είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Πολλά τα ερωτήματα, πολλές και οι απαντήσεις γύρω από τον σωστό τρόπο ψησίματος αλλά και τι σωστή λειτουργία του φούρνου.

Παράλληλα, δείτε εδώ τους βασικούς κανόνες για ψήσιμο αρνιού στη σούβλα.

Τα μυστικά του σωστού ψησίματος στον φούρνο

Πάνω-κάτω αντίσταση: Είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά.

Κάτω αντίσταση: Η κάτω αντίσταση επιλέγεται για την τελευταία φάση του ψησίματος, όταν χρειάζεται περισσότερο ρόδισμα η κάτω πλευρά του φαγητού (π.χ. πίτες).

Πάνω αντίσταση: Η πάνω αντίσταση προσφέρεται για το επιπλέον ρόδισμα των φαγητών στην επιφάνεια τους.

Γκριλ: Λειτουργία με υπέρυθρη ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται κυρίως για ψήσιμο κρέατος, όπως μπριζόλες και κεμπάπ, αλλά και για ψητά λαχανικά, ψάρια και για ρόδισμα.

Γκριλ με θερμό αέρα: Λειτουργία για το ψήσιμο πιο μεγάλων και χοντρών κομματιών κρέατος, όπως κοτόπουλο, ρολό, μπριζόλες.

Θερμός αέρας: Τα φαγητά ψήνονται σε ένα στρώμα ζεστού αέρα. Ο αέρας εισέρχεται και κατανέμεται ομοιόμορφα από μια τουρμπίνα στον θάλαμο και ζεσταίνεται μέσω ενός δακτυλίου στο πίσω τοίχωμα του θαλάμου. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για παστίτσιο, μουσακά και γίγαντες.

Ψήσιμο στον αέρα: Έχουμε την δυνατότητα να ψήσουμε ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα εξασφαλίζοντας ομοιόμορφα αποτελέσματα.

Εντατικό ψήσιμο: Συνδυασμός θερμού αέρα plus & κάτω αντίστασης για εξοικονόμηση χρόνου. Συνίσταται για φαγητά με υγρή βάση, όπως τάρτες και πίτσες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share