Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας μαραίνονται συνέχεια τα λουλούδια; Πώς να τα κάνετε να κρατήσουν περισσότερο

Υπάρχει λύση!

15 Ιανουαρίου 2022 14:52
Σας μαραίνονται συνέχεια τα λουλούδια; Πώς να τα κάνετε να κρατήσουν περισσότερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι καλύτερο για την διακόσμηση του σπιτιού σου, αλλά και για να υπάρχει ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκάδας, από το να κόψεις μερικές μαργαρίτες, τριαντάφυλλα ή οποιοδήποτε άλλο είδος λουλουδιού προτιμάς και να τα βάλεις σε βάζα στο σαλόνι και την κουζίνα σου;

Δείτε επίσης: Γέμισε ένα βάζο με ξύδι και κύβους ζάχαρης κι έβαλε μέσα λουλούδια - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Από την άλλη πλευρά, θα μου πεις ότι μπορείς να πάρεις και μια ανθοδέσμη από ένα ανθοπωλείο, αλλά πόσο θα κρατήσει μέσα στο βάζο, τέσσερις ημέρες; Δεν μπορώ να πω, έχεις δίκιο, αλλά υπάρχουν μερικά tips τα οποία θα δεις στην συνέχεια και μπορείς να τα ακολουθήσεις, ώστε να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες!

Κόψε τα κοτσάνια σε γωνία 45 μοιρών

Με το να κόψεις έτσι τα κοτσάνια τους θα κάνεις πιο μεγάλη την επιφάνεια από την οποία τραβάνε το νερό, με αποτέλεσμα να ενυδατώνονται καλύτερα.

Άνοιξε τα μπουμπούκια βάζοντάς τα πρώτα σε ζεστό νερό

Αφού πρώτα τα κόψεις όπως είπαμε και προηγουμένως, βάλ’τα σε ένα βάζο με ζεστό νερό για ένα λεπτό και έπειτα, σε ένα βάζο γεμάτο με κρύο νερό για 20 λεπτά. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα δεις πως θα ανοίξουν όλα και θα δείχνουν άκρως εντυπωσιακά.

λουλούδια μαραίνονται

Βότκα και ζάχαρη για να τα κρατήσεις ζωντανά

Πριν τα τοποθετήσεις στο ανθοδοχείο σου, βάλε στο νερό μερικές σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να τα καθυστερήσεις από το να μαραθούν. Αν τώρα έχουν ήδη αρχίσει να μαραίνονται, μπορείς να ρίξεις στο νερό ένα σφηνάκι βότκας, για να τα βοηθήσεις να αναζωογονηθούν για 1-2 ημέρες.

Ρίξε ένα κέρμα για να κρατήσεις φρέσκο το νερό των λουλουδιών για περισσότερο καιρό

Ο χαλκός λειτουργεί ως μέσο οξίνισης, βοηθώντας στην πρόληψη των μυκήτων αλλά και των βακτηρίων που παράγονται. Οπότε μπορείς να ρίξεις στο νερό ένα δίλεπτο ή ένα πεντάλεπτο, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Τοποθέτησέ τα σωστά μέσα στο βάζο

Τέλος, για να αναπνέουν τα λουλουδάκια σου, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις μέσα στο βάζο με τα κοτσάνια τους διασταυρωμένα, δηλαδή να περνάς πάντα το επόμενο λουλούδι επάνω από το προηγούμενο, για να δημιουργήσει ένα Χ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share