Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οδηγός της τεμπέλας: 9+1 tips για πεντακάθαρο σπίτι χωρίς κόπο

Δώστε βάση!

15 Ιανουαρίου 2022 09:42
Οδηγός της τεμπέλας: 9+1 tips για πεντακάθαρο σπίτι χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Έτσι έλεγαν οι γιαγιάδες μας και αυτή είναι η πάσα αλήθεια. Τι γίνεται, όμως, όταν είστε πολύ κουρασμένοι ή όταν βαριέστε να καθαρίσετε το σπίτι;

Ο οδηγός της τεμπέλας είναι εδώ για να σας δείξει πως να καθαρίζετε το σπίτι σας χωρίς να κουράζεστε.

Με την ευκαιρία δείτε το πανέξυπνο κόλπο για τον καθαρισμό του ψυγείου.

Προγραμματίστε από πριν

Επενδύστε σε μερικά όμορφα κουτιά αποθήκευσης ή αγοράστε το τραπεζάκι του καφέ με συρταράκι. Έτσι, ό,τι ακαταστασία έχετε κάνει μπορείτε να τη βάλετε προσωρινά στο συρτάρι ή το κουτί που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας. Εναλλακτικά, διαλέξτε μια εκπομπή που σας αρέσει να βλέπετε στην τηλεόραση και κάντε μερικές μικροδουλίτσες παράλληλα ή στα διαλείμματα για διαφημίσεις.

Πετάξτε ό,τι δε χρειάζεστε πια

Αφιερώστε μόλις μερικά λεπτά την εβδομάδα από τον πολύτιμο χρόνο σας για να πετάξετε ότι δεν χρειάζεστε. Ένα περιοδικό που διαβάσατε, ένα φυτό που μαράθηκε ή ό,τι άλλο σας είναι άχρηστο.

Ανοίξτε τα παράθυρα

Ο καθαρός αέρας είναι πολύ σημαντικός γιατί καθαρίζει και ανανεώνει το χώρο στον οποίο βρίσκεστε. Πέρα απ’ αυτό μπορείτε να αγοράσετε και μερικά φυτά εσωτερικού χώρου για να μυρίζει όμορφα ο αέρας του σπιτιού σας.

οδηγός καθαριότητας τεμπέλας

Βγάζετε τα παπούτσια σας

Το να βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι μπορεί να σας φαίνεται λίγο αστείο αλλά βοηθάει στο να διατηρείται ο χώρος σας καθαρός για περισσότερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι βγάζουν τα παπούτσια τους στο χολ του σπιτιού τους έχουν πολύ λιγότερη σκόνη από αυτούς που δεν τα βγάζουν!

Να έχετε ένα πατάκι καλωσορίσματος

Ένα πατάκι στην είσοδο του σπιτιού είναι απαραίτητο έτσι ώστε να σκουπίζουν τα πόδια τους οι καλεσμένοι πριν μπουν στο σπίτι. Θα έχετε πολύ λιγότερα πράγματα να καθαρίσετε αν δε μπαίνουν βρώμικα παπούτσια μέσα στο σπίτι.

Δε χρειάζεται να το ρίξετε στο τρίψιμο

Τα περισσότερα καθαριστικά χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να δράσουν. Ψεκάστε, λοιπόν, την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε την για μερικά λεπτά. Μετά από λίγο επιστρέψτε και καθαρίστε την με ένα καθαρό πανί. Το ίδιο ισχύει με τα πάντα, από τον νεροχύτη της κουζίνας μέχρι την τουαλέτα και την μπανιέρα.

Ανάψτε κεριά

Δεν έχετε χρόνο να κάνετε τίποτα και οι καλεσμένοι είναι έτοιμοι να σας χτυπήσουν την πόρτα; Χαμηλώστε το φωτισμό του σπιτιού σας και ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά. Οι καλεσμένοι σας δε θα καταλάβουν τίποτα.

Καλύπτετε τα έπιπλά σας

Καλύψτε τον καναπέ του σαλονιού σας με ένα όμορφο ριχτάρι το οποίο είναι πολύ εύκολο να πλύνετε σε περίπτωση που λερωθεί. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με άλλα έπιπλα τα οποία χρησιμοποιείτε πολύ.

Τρώτε στα σωστά μέρη

Μην τρώτε παντού μέσα στο σπίτι. Φροντίστε να τρώτε στο τραπέζι της κουζίνας με προσοχή και να μην κάνετε χίλια άλλα πράγματα την ώρα του φαγητού. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πολύ καθάρισμα θα γλιτώσετε κάνοντας μόνο αυτό.

Καθαρίστε

Αφιερώστε μία ώρα δύο φορές το μήνα -όσο κι αν νιώθετε πως αυτή η ώρα θα είναι η χειρότερη της ζωής σας- για να κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό στο σπίτι σας. Σκουπίστε, σφουγγαρίστε, ξεσκονίστε, τρίψτε καλά τη λεκάνη της τουαλέτας και τους νιπτήρες και οργανώστε την ντουλάπα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share