Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το καλύτερο κόλπο: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες του σκύλου από το χαλί

Αν έχετε κατοικίδιο σας αφορά!

14 Ιανουαρίου 2022 22:57
Το καλύτερο κόλπο: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες του σκύλου από το χαλί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνύπαρξη των σκυλιών μας με τα χαλιά μας είναι μία πονεμένη ιστορία, καθώς οι τετράποδοι φίλοι μας, ειδικά όταν είναι ακόμα σε μικρή ηλικία, μπορεί να μην έχουν μάθει ακόμα το σωστό μέρος για να κάνουν την ανάγκη τους.

Αν ο αγαπημένος μας τετράποδος φίλος κάνει την ανάγκη του στα πλακάκια το καθάρισμά είναι εύκολη υπόθεση. Τι γίνεται όμως, αν κάνει την ανάγκη του στο χαλί; Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Ωστόσο, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος να το καθαρίσετε. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 6+1 έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα χαλιά από λεκέδες με φυσικό τρόπο.

Το καλύτερο κόλπο: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες του σκύλου από το χαλί

Πως θα καθαρίσετε το χαλί

Θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι, λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα, μια πετσέτα και δύο καθαρά πανάκια. Ξεκινήστε αφαιρώντας από το σημείο την ακαθαρσία με ένα πλαστικό μαχαίρι που θα πετάξετε αμέσως μετά. Απλώστε την πετσέτα πάνω στον λεκέ για να απορροφήσει τα υγρά. Αυτό κάντε το πριν προλάβει να στεγνώσει ο λεκές.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ. νερό. Χρησιμοποιήστε το ένα πανί για να τρίψετε ελαφρώς το σημείο (προσοχή μην κάνετε ζημιά στις ίνες του χαλιού). Μόλις απλώσετε το μείγμα με το απορρυπαντικό πάρτε το δεύτερο πανί, βουτήξτε το σε καθαρό νερό και καθαρίστε το σημείο από τις σαπουνάδες.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές. Απλώστε από πάνω λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε την εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και είστε έτοιμοι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share