Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οξυζενέ: 5+1 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι

Θα σας γίνει απαραίτητο!

13 Ιανουαρίου 2022 17:36
Οξυζενέ: 5+1 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οξυζενέ: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα μικροβιοκτόνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή απολυμαντικά, το οποίο εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς μέσα από τη διαδικασία της οξείδωσης.

Δηλαδή, προκαλεί ελεγχόμενο κάψιμο. Μάλιστα, οι ιδιότητες είναι από τις καλύτερες για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Κάτι ακόμα καλύτερο είναι η χαμηλή τιμή του και η έλλειψη παρενεργειών, αφού δεν περιέχει επιπλέον χημικές ουσίες.

Παράλληλα, δείτε εδώ 9+1 χρήσεις της οδοντόκρεμας που αγνοούσαμε.

οξυζενέ άγνωστες χρήσεις

7 άγνωστες χρήσεις του οξυζενέ για το σπίτι

Ψυγείο και νεροχύτης

Χρησιμοποιούμε συχνά το ψυγείο για να αποθηκεύσουμε τροφές και το νεροχύτη για να πλύνουμε τρόφιμα και μαγειρικά σκεύη. Επειδή σε αυτά τα σημεία μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες διαφορετικά είδη μικροβίων. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα σπρέι με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Επιπλέον, περιοδικά να ψεκάζετε με αυτό το εσωτερικό και το εξωτερικό του ψυγείου σας. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Σφουγγάρια

Τα σφουγγάρια που έχετε στην κουζίνα σας φιλοξενούν κάθε είδους βακτήρια. Αυτό, διότι χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των τροφών. Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα σφουγγάρια σας, φτιάξτε ένα μείγμα από μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού. Απλώς βυθίστε σε αυτό τα σφουγγάρια σας.

Λεύκανση ρούχων

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση λεκέδων από λευκά ρούχα ή για την απομάκρυνση λεκέδων αίματος από χαλιά και υφάσματα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι οξυζενέ στο πλυντήριό σας όταν πλένετε λευκά ρούχα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε αυτό το ισχυρό απολυμαντικό απευθείας πάνω στους λεκέδες αίματος.

Μύκητες ποδιών

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την καταπολέμηση των μυκήτων στα πόδια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διάλυμα με μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού, στο οποίο θα βυθίζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ.

Ακάρεα

Τα ακάρεα μπορούν να συγκεντρωθούν σε σημεία που δεν το περιμένετε ή εκεί όπου δεν τα προσέχετε και μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν επιδείνωση της υγείας σας. Για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τα ακάρεα, φτιάξτε ένα μείγμα από μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού και ψεκάστε τα σημεία στα οποία πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχουν ακάρεα.

Ξέβγαλμα μαλλιών

Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας μερικούς τόνους, ανακατέψτε υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% με ίση ποσότητα νερού. Έπειτα ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας μετά το ντους σας. Η αλλαγή δεν είναι πολύ δραστική αλλά θα μοιάζει φυσική.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share