Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έτσι γίνεται το τέλειο τηγάνισμα! Αρκεί λίγη ποσότητα από αυτό το υλικό

Πιο υγιεινό και λιγότερο λιπαρό φαγητό

13 Ιανουαρίου 2022 11:11
Έτσι γίνεται το τέλειο τηγάνισμα! Αρκεί λίγη ποσότητα από αυτό το υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τηγανητά δεν είναι και τα πιο υγειινά φαγητά, αλλά έλα που είναι πεντανόστιμα και δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε! Παράλληλα, δείτε πόσες φορές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι για τηγάνισμα.

Τουλάχιστον, μπορούμε να κάνουμε το τηγάνισμα πιο υγειές για λιγότερο λιπαρό αποτελέσμα.

Η λύση βρίσκεται στο ξύδι.

Αν τηγανίζετε σε πολύ λάδι, προσθέστε λίγο ξίδι για να κάνετε το αποτέλεσμα πιο τραγανό και να αποφύγετε την υπερβολική λιπαρότητα.

τηγάνισμα

Καθαρίστε το τηγάνι από τα καμένα λίπη στο πι και φι - Δείτε πως θα κερδίσετε χρόνο

Yπάρχουν μερικές καθημερινές εργασίες καθαρισμού που δεν είναι διασκεδαστικές, ανάμεσα στις οποίες και το καθάρισμα των τηγανιών και κατσαρολών, ειδικά όταν έχει κολλήσει το φαγητό σε αυτές. Παράλληλα, γνωρίζετε που χρησιμεύει η τρύπα στο χερούλι της κατσαρόλας;

Η χρήστης του TikTok My Nguyen του @myhealthydish -η οποία έχει πάνω από 3 εκατομμύρια ακόλουθους- έχει την τέλεια λύση για να καθαρίσετε τα καμένα τηγάνια σας, κάνοντάς τα να λάμπουν σαν καινούργια.

Το κόλπο στο TikTok να κάνετε τα τηγάνια σας να λάμπουν σαν καινούρια

Σύμφωνα με την tiktoker, λοιπόν, η οποία αποκαλύπτει ότι μετά από εκτεταμένη αναζήτηση στο YouTube ανακάλυψε ότι η μαγειρική σόδα και το βραστό ζεστό νερό κάνουν θαύματα, πρέπει να τοποθετήσετε το τηγάνι σας σε ζεστό νερό που βράζει, το οποίο έχει αναμιχθεί με μαγειρική σόδα.

Αφήστε το τηγάνι να μουλιάσει για περίπου μισή ώρα στο βραστό νερό και στη συνέχεια, όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να απομακρυνθεί το καμένο φαγητό από την επιφάνειά του, καθώς τα υπολείμματα βγαίνουν, πια, πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας την πιο σκληρή πλευρά του σφουγγαριού.

Αν, ωστόσο, παρατηρήσετε κι εσείς, όπως και η My Nguyen ότι μετά την εφαρμογή του hack έχει απομακρυνθεί περίπου το 80% των λεκέδων από το σκεύος σας, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επαναλάβετε ακόμη μία φορά την διαδικασία.

Οι ακόλουθοι της tiktoker, φαίνεται να εντυπωσιάστηκαν επίσης με το εύκολο hack, με έναν από αυτούς, μάλιστα, να σχολιάζει πως «η μαγειρική σόδα είναι μαγική», ενώ ένας άλλος χρήστης σημείωσε ότι το καθαριστικό φούρνου θα μπορούσε, επίσης, να είναι αποτελεσματικό.

Το housedigest.com, ωστόσο, σημειώνει ότι μερικές ακόμη επιλογές συμπεριλαμβανομένου του ξιδιού και της μαγειρικής σόδας, ενός δισκίου απορρυπαντικού πιάτων για το πλυντήριο, ακόμη και αλουμινόχαρτου αποτελούν ιδανική λύση στο πρόβλημά σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share