Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αναζωογονητικό μπάνιο! Αυτά είναι τα φυσικά θεραπευτικά άλατα που θα σας "απογειώσουν"

Κάντε το μπάνιο σας μια διαρκή απόλαυση!

12 Ιανουαρίου 2022 15:21
Αναζωογονητικό μπάνιο! Αυτά είναι τα φυσικά θεραπευτικά άλατα που θα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές νοσταλγούμε αυτή τη καλοκαιρινή αίσθηση χαλάρωσης που μας προκαλεί η θάλασσα και θα θέλαμε πολύ αυτό το σκηνικό να το μεταφέρουμε στο μπάνιο μας όλο το χρόνο. Θα ήταν υπέροχο! Παράλληλα, δείτε τα θερμαντικά μπαχαρικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Κι όμως μπορεί να γίνει υπέροχο, γιατί μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε μία όαση αναζωογόνησης και να μεταφέρετε τις θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας στο μπάνιο σας όλο το χρόνο.

Μια χούφτα αρωματικά άλατα στο μπάνιο μας, αρκεί! Χρησιμοποιήστε 100% φυσικά άλατα από τη θάλασσα και αρωματίστε τα με βιολογικά αιθέρια έλαια που, εκτός από το άρωμα, τους δίνουν και προσφέρουν πολύτιμες ιδιότητες για το σώμα μας!

• Το αλάτι με το ιώδιο συσφίγγουν τις ίνες της επιδερμίδας, τονώνουν το δέρμα, βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμούν την κυτταρίτιδα… Γι’ αυτό και το καλοκαίρι είναι πιο σφριγηλό το δέρμα!

• Ακόμη και ένα ποδόλουτρο με αρωματικά άλατα ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια!

• Προσθέστε αμυγδαλέλαιο και έλαιο jojoba που ενυδατώνουν και θρέφουν το δέρμα… Συγκρατούν την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης!

Τα αιθέρια έλαια του πορτοκαλιού και της κανέλας είναι πολύτιμα για το δέρμα και όχι μόνο

• Το πορτοκάλι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη φυσιολογική ανάπλαση των κυττάρων, ενώ χάρη στα οξέα του είναι σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας. Το άρωμά του είναι αναζωογονητικό και δίνει ενέργεια, διώχνει το άγχος και την κατάθλιψη!

• Η κανέλα είναι ένα θαυματουργό μπαχαρικό που κατά την αρχαιότητα ήταν πολύτιμη ουσία. Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και θερμαντικές ιδιότητες και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που είναι βλαβερές για την επιδερμίδα. Το άρωμά της ανεβάζει τη διάθεση, εμπνέει και είναι αφροδισιακό!

• Το τριαντάφυλλο, η “βασίλισσα των λουλουδιών”, ενυδατώνει και είναι πολύ καλό τονωτικό! Το άρωμά του είναι αντικαταθλιπτικό,ενδείκνυται για την επιλόχειο κατάθλιψη και βοηθά στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων… αλλά και αφροδισιακό!

αιθέρεια-έλαια

• Η λεβάντα είναι το φυτό που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι για να αρωματίσουν το νερό του μπάνιου. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων. Φέρνει ισορροπία στο μυαλό και χαρίζει ηρεμία!

• Το υλάνγκ-υλάνγκ, που σημαίνει “άνθος των ανθέων”, χαλαρώνει τους μυς και απελευθερώνει την ένταση. Το γλυκό και εξωτικό άρωμά του βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες μετά από μια δύσκολη μέρα. Περισσότερο γνωστό όμως είναι ως αφροδισιακό!

Προσοχή! Να αποφεύγονται από όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά, υπερτασικούς ή διαβητικούς! Εάν είστε έγκυος, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά χωρίς αιθέρια έλαια!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share