Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

«Έκατσε» ο καναπές από την πολλή χρήση; Έτσι θα τον διορθώσετε ανέξοδα και εύκολα

Θα είναι σαν καινούργιος!

12 Ιανουαρίου 2022 13:36
«Έκατσε» ο καναπές από την πολλή χρήση; Έτσι θα τον διορθώσετε ανέξοδα και εύκολα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα χρόνια περνάνε και ο καναπές που είχαμε αγοράσει πριν χρόνια φαίνεται πως «βγάζει τα λεφτά» του. Παρ' όλα αυτά από την πολλή χρήση έχει «κάτσει» και δεν φαίνεται καλαίσθητος.

Παρακάτω θα δεις τι μπορείς να κάνεις για κάνεις τον καναπές να φαίνεται σαν καινούργιος.

Παράλληλα, δείτε τι βρήκε κάποιος που αγόρασε έναν μεταχειρισμένο καναπέ.

Πρώτο βήμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε όλα τα μαξιλάρια του καναπέ, να αφαιρέσετε από το εσωτερικό τους το «γέμισμα» και να πλύνετε το εξωτερικό ύφασμα. Επίσης, μπορείτε να πετάξετε το γέμισμα όλων των παλιών μικρών μαξιλαριών με τα οποία συνηθίζατε να διακοσμείτε τον καναπέ σας.

Δεύτερο βήμα

Προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει είδη ραπτικής αρκετό «γέμισμα». Θα χρειαστείτε γύρω στα 5 κιλά γεμίσματος. Υπάρχουν αρκετά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά εμείς θα σας προτείνουμε το γνωστό σε όλους σας αφρολέξ το οποίο είναι ιδανικό για γέμισμα μαξιλαριών επίπλωσης.

Τρίτο βήμα

To μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να ανοίξετε τα μαξιλάρια του καναπέ και να προσθέσετε μέσα σε αυτά όσο «γέμισμα» θεωρείτε πως χρειάζονται για να φουσκώσουν. Φυσικά θα βάλετε μέσα και το παλιό «γέμισμα» και απλά θα προσθέσετε και από το καινούργιο. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε για να γεμίσετε και τα διακοσμητικά μαξιλαράκια του καναπέ σας.

έκατσε ο καναπές μαξιλάρια

Τέταρτο βήμα

Για να γεμίσετε τα μαξιλάρια του καναπέ στα οποία κάθεστε θα πρέπει να αγοράσετε πολυεστερική βάτα (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής) την οποία θα βάλετε σε στρώσεις γύρω από το «γέμισμα» που ήδη έχει ο καναπές σας. Έπειτα βάλτε το γέμισμα και πάλι μέσα στα μαξιλάρια και κλείστε το φερμουάρ. Για να είστε σίγουροι πως δεν θα μετακινούνται οι στρώσεις της πολυεστερικής βάτας στο εσωτερικό του καναπέ σας πάρτε μια ειδική κόλλα για να τις κολλήσετε μεταξύ τους. Τέτοια κόλλα θα βρείτε σε καταστήματα με είδη hobby και κατασκευών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share